SVJETSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO: Tin Srbić srebrnom medaljom osigurao nastup na OI 2020.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvajač je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. Aktualni viceprvak Europe te zlatni sa Svjetskog prvenstva u Montrealu iz 2017., svojoj je kolekciji medalja s velikih natjecanja pridodao i svjetsko srebro. Unatoč ozljedi zadobivenoj prije nekoliko dana, Tin je bez većih grešaka odradio svoju vježbu na preči te zasluženo […]

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvajač je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. Aktualni viceprvak Europe te zlatni sa Svjetskog prvenstva u Montrealu iz 2017., svojoj je kolekciji medalja s velikih natjecanja pridodao i svjetsko srebro.

Unatoč ozljedi zadobivenoj prije nekoliko dana, Tin je bez većih grešaka odradio svoju vježbu na preči te zasluženo osvojio drugo mjesto s konačnom ocjenom 14.666.

– Srebro je ovdje oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao. Imao sam dobar osjećaj uoči finala, ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile. Možda ne bih bio ovoliko uzbuđen,  da ovo SP nisu bile kvalifikacije za Olimpijske igre i da ih nisam već osigurao prije samog finala. Bio sam jako miran i dobro sam se osjećao. Sva sreća, na kraju je ispalo jako dobro. – rekao je Srbić nakon dodjele medalja u dvorani u Stutgartu.

Prvo mjesto i zlatna medalja pripali su Brazilcu Arthuru Marianu (14.900), dok se iza Tina Srbića (14.666), na trećoj poziciji smjestio Rus Artur Dalalojan (14.533).

Nastup u današnjem finalu te srebrna medalja Tinu Srbiću osigurali su vizu za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Tinu će se u Tokiju pridružiti i Ana Đerek, što je i potvrđeno po završetku natjecanja na svjetskoj smotri.

– Evo, jedno 18 godina sanjam da izborim nastup na Olimpijskim igrama… Uspio sam. Sada je i potvrđeno da sam to ostvario i to je konačno. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već poslije ovoga kreću i pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog toga svega. – nije krio oduševljenje Tin Srbić.

POPULARNE KATEGORIJE