SVAKA ČAST MILANOVIĆU KOJI JE SPUSTIO KOMŠIĆU! “ON PARAZITIRA NA HRVATIMA U BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić usporedio je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s bjeloruskim diktatorom Aleksandrom Lukašenkom zbog odluke da u Zagrebu primi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Milanović mu nije ostao dužan pa je nakon Austrian World Foruma u Beču izjavio: “Gospodin Komšić izabran je od jednog dijela građana BiH, ja ne mislim da […]

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić usporedio je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s bjeloruskim diktatorom Aleksandrom Lukašenkom zbog odluke da u Zagrebu primi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Milanović mu nije ostao dužan pa je nakon Austrian World Foruma u Beču izjavio: “Gospodin Komšić izabran je od jednog dijela građana BiH, ja ne mislim da su ti građani birali Komšića kako bi povrijedili Hrvate, ali Komšić mora biti svjestan svog političkog rada i političkog puta. Dakle on parazitira na hrvatskom biračkom tijelu i dokle god se to ne promijeni, situacija će biti nenormalna.”

“Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu manjina, ali su u manjini i zato ih se može lako zlostavljati. I to se događa zadnjih 15 godina, a u zadnje vrijeme vrlo otvoreno i čak direktno”, rekao je Milanović komentirajući političku ulogu člana predsjedništva BiH Željka Komšića.

Ustvrdio je da prema Daytonskom sporazumu nije zamišljeno da jedan narod bira dva člana predsjedništva BiH.

Na pitanje hoće li razgovarati i sa Željkom Komšićem, Milanović je rekao kako želi razgovarati s predstavnicima triju konstitutivnih naroda u BiH: “Oni postoje”, zaključio je predsjednik.

Predsjednik Republike Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković primili su odvojeno u srijedu u Zagrebu Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske s kojim su razgovarali o stanju u susjednoj zemlji, njezinim euroatlantskim perspektivama i gospodarskim projektima, a posjet je popraćen i kritikama druga dva člana predsjedništva BiH.

POPULARNE KATEGORIJE