SAT ZA PLANET ZEMLJU – 28. OŽUJKA HRVATSKA GASI JAVNU RASVJETU 7 GODINU ZAREDOM

U subotu, 28. ožujka 2015. godine, od 20:30 do 21:30 sati bit će ugašena rasvjeta na najpoznatijim svjetskim znamenitostima – Eiffelovom tornju, Buckinghamskoj palači, Empire State Buildingu, Brandenburškim vratima, Operi u Sydneyu, piramidama u Kairu, Colosseumu u Rimu, crkvi Sagrada Familia u Barceloni te još mnogima drugima gradovima.  Hrvatska se u akciju uključuje sedmu godinu […]

U subotu, 28. ožujka 2015. godine, od 20:30 do 21:30 sati bit će ugašena rasvjeta na najpoznatijim svjetskim znamenitostima – Eiffelovom tornju, Buckinghamskoj palači, Empire State Buildingu, Brandenburškim vratima, Operi u Sydneyu, piramidama u Kairu, Colosseumu u Rimu, crkvi Sagrada Familia u Barceloni te još mnogima drugima gradovima. 

Hrvatska se u akciju uključuje sedmu godinu zaredom gašenjem rasvjete na zagrebačkoj katedrali, pulskoj Areni, južnom pročelju Dioklecijanove palače i cijeloj splitskoj rivi te drugim znamenitostima u većim gradovima. Prošle je godine javna rasvjeta ugašena u 162 zemlje svijeta, a u Hrvatskoj je 58 gradova utonulo u mrak.

Globalna inicijativa WWF-a „Sat za planet Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju. Ovogodišnja akcija posvećena je klimatskim promjenama.

POPULARNE KATEGORIJE