RUMUNJSKA: Rumunjski premijer podnio ostavku nakon masovnih prosvjeda

Rumunjski premijer Victor Ponta podnio je ostavku u srijedu, dan nakon masovnih prosvjeda na kojima se tražila ostavka vlade zbog poginulih u noćnom klubu čiji je broj porastao na 32. “Vraćam svoj mandat premijera”, rekao je Ponta u izjavi koja je prenošena na televiziji. “Nadam se da će ostavka vlade zadovoljiti ljude koji su bili […]

Rumunjski premijer Victor Ponta podnio je ostavku u srijedu, dan nakon masovnih prosvjeda na kojima se tražila ostavka vlade zbog poginulih u noćnom klubu čiji je broj porastao na 32.

“Vraćam svoj mandat premijera”, rekao je Ponta u izjavi koja je prenošena na televiziji. “Nadam se da će ostavka vlade zadovoljiti ljude koji su bili na ulicama”, dodao je.

Oko 15.000 ljudi prosvjedovalo je u utorak navečer u Bukureštu tražeći ostavke premijera i ministra unutarnjih poslova nakon požara u petak u noćnom klubu u kojem su poginule 32 osobe.

Pirotehnička predstava je izazvala požar u noćnom klubu u kojem je poginulo 26 osoba koje su došle na koncert. Među 200 ozlijeđenih šest je naknadno preminulo.

Noćni klub otvoren u bivšoj tvornici cipela u središtu Bukurešta nije imao potrebne dozvole za organiziranje koncerata, kao ni za pirotehničke predstave. Trojica vlasnika kluba su od utorka u pritvoru.

POPULARNE KATEGORIJE