PREPIRKE DRŽAVNOGA VRHA – PLENKOVIĆ: MILANOVIĆ BI SE TREBAO BAVITI SVOJIM POSJETOM, A DRUGE OSTAVITI NA MIRU

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reagiralo na putovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića u Albaniju, Milanović se opravdao da je premijeru Andreju Plenkoviću osobno u Kninu najavio da ide u Albaniju, kao i o čemu će razgovarati. Predsjednik Milanović također je izjavio da je njegovo putovanje u Albaniju greškom deklarirano kao privatno, zbog […]

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reagiralo na putovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića u Albaniju, Milanović se opravdao da je premijeru Andreju Plenkoviću osobno u Kninu najavio da ide u Albaniju, kao i o čemu će razgovarati.

Predsjednik Milanović također je izjavio da je njegovo putovanje u Albaniju greškom deklarirano kao privatno, zbog čega se ispričao.

Premijer Andrej Plenković komentirao je Milanovićevu izjavu da mu je u Kninu najavio svoj posjet Albaniji pred deset svjedoka, izjavivši da predsjednik: “očito ima neki problem i svaki put u takvoj situaciji traži slamku spasa”.

“Čovjek kaže – idem kod Edija Rame u Albaniju, njegova prijatelja socijaldemokrata, i ja kažem OK. To ne znači da je tamo išao u državni posjet, službeni ili radni, a može biti i ljetni, prijateljski, gotovo obiteljski susret na kojem nema suradnika, nema protokola, ni medija”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izjavu Zorana Milanovića o “stranačkom derneku” u Finskoj, rekavši da je ona “neprimjerena i bezobrazna” te mu je poručio da se bavi svojim problemom, a druge neka pusti na miru. Premijer Plenković rekao je da je u Finsku otišao na sastanak s finskim premijerom i kongres EPP-a, ustvrdivši je kako je korištenje riječi “dernek” neprimjereno i bezobrazno.

“Predlažem mu da se bavi svojim posjetom i to što spominje da mi je rekao s nogu nije notifikacija službenog posjeta niti konzultacija o vanjskopolitičkim temama i nikakvo sukreiranje vanjske politike”, rekao je Plenković.

POPULARNE KATEGORIJE