Premijera komedije ‘Udavače’ Hit teatra: PUBLIKA JE REKLA ‘DA’

Nakon što je na početku karantene i prve nagrade publike ‘Najjači smehek’ osvojene u ožujku na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, premijera predstave ‘Udavače’ Hit teatra morala biti otkazana, jučer je zagrebačka publika željna ‘okusa’ kazališta i dobrog humora napokon mogla uživati u satiričnoj komediji koja propitkuje današnje ljubavno-bračne odnose i donosi obilje (ne)zgoda s […]

Nakon što je na početku karantene i prve nagrade publike ‘Najjači smehek’ osvojene u ožujku na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, premijera predstave ‘Udavače’ Hit teatra morala biti otkazana, jučer je zagrebačka publika željna ‘okusa’ kazališta i dobrog humora napokon mogla uživati u satiričnoj komediji koja propitkuje današnje ljubavno-bračne odnose i donosi obilje (ne)zgoda s modernih vjenčanja koje se prepričavaju cijeli život.

Predstava koja je i tijekom krize izazvane koronavirusom bila jedna od najgledanijih u Lijepoj našoj i odigrana više od 20 puta, nastala je prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića, za kostime je zaslužna Elvira Ulip, dok je režijski dio ‘kolača’ odradio Mario Kovač.

foto: Petar Santini

Premijera je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a među prvima su je pogledala poznata imena s naše kulturno-društvene scene, između ostalog Ana Vilenica, Almira Osmanović, Matija Prskalo, Tena Jeić Gajski, Petra Težak, Zoran Pribičević, Dražen Ilinčić, Ivan Magud i drugi, a naš popularni TV-voditelj Zoran Šprajc u kazalište je poveo svoju ljepšu polovicu, suprugu Lidiju.

foto: Petar Santini

Glumački trio – Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović-Brdar – majstorski se ‘uvukao u kožu’ petnaestak šarolikih likova iz naše tragikomične svakodnevice i ‘dopušteno’ puno gledalište nasmijao do suza i poslije dugog pljeska posvetio se rezanju slavljeničke torte. Glumica i umjetnička voditeljica Hit teatra Matea Elezović-Brdar plijenila je pažnju u ekstravagantnoj haljini brenda Sposa, i primila brojne čestitke od obitelji, prijatelja i kolega.

I nakon svečane zagrebačke premijere, za ‘Udavače’ predaha nema, jer su već tijekom listopada pozvane na dva kazališna festivala i nekoliko gostovanja, a sljedeće izvedbe u Zagrebu zakazane su za početak studenog.

Izvor: HIT TEATAR

POPULARNE KATEGORIJE