Pikado: Hrvatskoj četvrti uzastopni naslov prvaka Europe

Hrvatska muška pikado reprezentacija osvojila je četvrti uzastopni naslov europskih prvaka, dok je naša ženska selekcija završila na četvrtom mjestu na EP u elektroničkom pikadu koje se održava u talijanskom mjestu Caorle. Tako se nastavila apsolutna dominacija naše muške reprezentacije na Starom kontinentu. Za sportske anale je podatak da je to bio jedanaesti uzastopni nastup […]

Hrvatska muška pikado reprezentacija osvojila je četvrti uzastopni naslov europskih prvaka, dok je naša ženska selekcija završila na četvrtom mjestu na EP u elektroničkom pikadu koje se održava u talijanskom mjestu Caorle.

Tako se nastavila apsolutna dominacija naše muške reprezentacije na Starom kontinentu. Za sportske anale je podatak da je to bio jedanaesti uzastopni nastup “strelovitih” u finalima EP-a, te osma titula europskih prvaka u tom periodu, odnosno četvrta uzastopna.

U Caorleu su naši redom pobijedili Austriju (9-6), Mađarsku (9-4), Rusiju (9-6), Češku (9-3) te u finalu još jednom Rusiju (9-5). Taj su uspjeh ostvarili Boris Krčmar, Ivica Cavrić, Alan Ljubić, Dragutin Pečnjak, Vladimir Lešić i Dean Biškupić, uz voditelja reprezentacije Stanislava Polovinu.

“Ovo je pravo sportsko čudo da jedna reprezentacija 11 godina za redom igra u finalima europskih prvenstava, ja ne znam za takav primjer niti u jednom drugom sportu. U Hrvatskoj se igra tako kvalitetan pikado da mene ovo ne iznenađuje, jednostavno imamo odličan sustav ligaških natjecanja i masters turnira koji konstantno izbacuje vrhunske igrače, a ovdje su oni najbolji”, rekao je Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji je i u finalu protiv Rusije prednjačio sa sve četiri pojedinačne pobjede.

I naša ženska reprezentacija je branila naslov europskih prvakinja, ali su već u prvom kolu izgubile od Italije. To ih je poslalo u repesaž u kojemu su redom pobijedili Finsku (9-0), Rusiju (9-7), Mađarsku (9-7) i prošlogodišnje finalistice EP-a Slovačku (9-3), da bi ih na korak do medalje zaustavila Češka u pravoj drami koja je završila s minimalnih 8-9 u korist Čehinja.

Reprezentacija je nastupila u sastavu Marina Letica, Martina Maglica, Vlatka Lešić, Ivana Tadić, Maja Tešija i Olja Pavlović, uz voditelja Željka Đođu.

Izvor: Hina

POPULARNE KATEGORIJE