PAVO KOSTOPEČ: SIGURNOST SREDIŠNJIH INSTITUCIJA REPUBLIKE HRVATSKE SIGURNOST JE SVIH HRVATSKIH GRAĐANA

Dr. Pavo Kostopeč dao je podršku snaženju sigurnosti središnjih institucija RH nakon nedavnog napada na policijske službenike ispred Banskih dvora u Zagrebu. Kostopeč je u objavi na Facebooku naglasio da je “i napad na blizance u New Yorku ispiriran prethodnim terorističkim napadom”, te smatra da bi sigurnost vodećih institucija dovela do sigurne budućnosti turizma i […]

Dr. Pavo Kostopeč dao je podršku snaženju sigurnosti središnjih institucija RH nakon nedavnog napada na policijske službenike ispred Banskih dvora u Zagrebu.

Kostopeč je u objavi na Facebooku naglasio da je “i napad na blizance u New Yorku ispiriran prethodnim terorističkim napadom”, te smatra da bi sigurnost vodećih institucija dovela do sigurne budućnosti turizma i gospodarstva, a krajnji rezultat bila bi sigurnost svih građana Hrvatske.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Prije 5 dana svjedočili smo oružanom napadu na središnje institucije Republike Hrvatske, gubitku jednog mladog života te ranjavanju službene osobe na dužnosti.

Osobno snažno dijelim osjećaj tragičnog gubitka mladog života, nipošto ne zaboravljajući i ne podcijenjujući da se radi o planiranom oružanom napadu na krovne institucije RH sa jasnim obilježjima terorističkog čina.
Sigurnost i neometan rad institucija lijepe naše jednaka je ukupnoj sigurnosti države i sigurnosti svih njenih državljana.
Unatoč ponekim pokušajima relativiziranja ovog terorističkog napada nedvojbeno je da ovakav čin uvodi nemir i nesigurnost svim stanovnicima lijepe naše, a sasvim sigurno može potaknuti i druge opasne aktivnosti. Svi oni koji žele omalovažiti sve aspekte ovakvog napada zaboravljaju da je i povijesni teroristički napad na blizance u New Yorku inspiriran i potaknut prethodnim napadom na Svjetski trgovački centar autobombom, tj.kombijem punim eksplozivom.
Oni koji tvrde da je naš Gornji Grad srce zagrebačkog turizma i da mora ostati jednako otvoren i dostupan, i građanima i turistima, u pravu su, ali zaboravljaju da je za uspjeh turizma i cijele turističke industrije ključna opća sigurnost.
Osjećaj sigurnosti turista preduvjet je ne samo turista na Gornjem Gradu, već i po cijeloj Hrvatskoj. Možemo samo zamisliti kakvu bi štetu i pomutnju turizmu učinio sličan napad sa još težim posljedicama.
U konačnici javljaju se i dežurni dušebrižnici za hrvatsku demokraciju. U pravilu su to oni akteri na javnoj sceni koji zagovaraju radikalna društvena riješenja i teško ih se može držati za predvodnike u podizanju demokratskih društvenih standarda. Njima je za reći da ćemo znati ne samo zadržati postojeće demokratske standarde, već i nastaviti kontinuirano izgrađivati našu mladu demokraciju.
Podržimo Vladu RH u njenim nastojanjima. Snaženje sigurnosti središnjih državnih institucija jamči sigurnost svim našim građankama i građanima, našim turistima, onima koji nas tek planiraju posjetiti i svima drugima koji na lijepu našu gledaju sa simpatijama i povjerenjem.”

POPULARNE KATEGORIJE