NOVE STRANKE U SABORU: Orepićevi Novi demokrati i Mrsićevi Demokrati

Do sada smo imali, ni više niti manje, nego 161 političku stranku, a kako je to područje na kome Hrvatska vrlo lako napreduje, imat ćemo ih još više. Dvojica nezavisnih saborskih zastupnika, kako su i najavljivali, osnivaju nove stranke o zaista ih na političkoj sceni neće manjkati. Vlaho Orepić, bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji […]

Do sada smo imali, ni više niti manje, nego 161 političku stranku, a kako je to područje na kome Hrvatska vrlo lako napreduje, imat ćemo ih još više. Dvojica nezavisnih saborskih zastupnika, kako su i najavljivali, osnivaju nove stranke o zaista ih na političkoj sceni neće manjkati. Vlaho Orepić, bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji član MOST-a osniva stranku Novi demokrati, a Mirando Mrsić, bivši ministar rada i mirovinskog sustava i bivši član SDP-a osniva stranku Demokrati.

– Novi ljudi, to je najbitnije, posve novi ljudi, nepotrošeni. Bit ćemo po cijeloj Hrvatskoj i radimo da što prije forniramo stranku. Gradimo sve ispočetka i ima mnogo posla i predstaviti se građanima što prije, kako bismo stekli prepoznatljivost – najavljuje Orepić.

Pred drugom novom strankom je osnivačka skupština.

– U subotu imammo osnivačku skupštinu i sve će se znati, a ondaćemo raditi ii nastojati se što bolje afirmirati – kaže, pak, Mrsić.

Mnogo je stranaka u Hrvatskoj, a što će biti s ovim novima tek ćemo saznati. U Saboru je toliki broj nezavisnih zastupnika, kao nikad do sada, ali i toliko da ih je teško raspoznati. Tako su bivši SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević i bivši član MOST-a Marko Vučetić nekoliko puta govorili o osnivanju Kluba nezavisnih zastupnika pa od toga nema još ništa. Svaki sam sigurno ne može raditi. Prvi izbori, oni europski, blizu su, u svibnju sljedeće godine.

Da se na lijevosredinskoj strani politike raspravlja i pokušava dogovoriti koalcijia poznato je. HSS; GLAS, HSU, IDS pregovaraju i tvrde da se žele dogovoriti. Prema mnogim mišljenjima, ujedinjena ljevica bila bi tzv. win-win pozicija.

POPULARNE KATEGORIJE