NA POGON HDZ-a?! POKUŠAVA LI OTPISANI MILAN BANDIĆ ISKORISTITI TEŠKU POZICIJU UGOSTITELJA ZA SVOJ POLITIČKI ”COMEBACK”?!

– Ja i dalje mislim da on ima šanse kao i svi, ali kada se radi o političkom instinktu, velike krize melem su za takve političare. Oni se u njima mogu izdignuti – izjava je to Borisa Maleševića marketinškog stručnjaka i stručnjaka za kreativni dio kampanja mnogih hrvatskih političara i stranaka, dana u posljednjoj emisiji […]

– Ja i dalje mislim da on ima šanse kao i svi, ali kada se radi o političkom instinktu, velike krize melem su za takve političare. Oni se u njima mogu izdignuti – izjava je to Borisa Maleševića marketinškog stručnjaka i stručnjaka za kreativni dio kampanja mnogih hrvatskih političara i stranaka, dana u posljednjoj emisiji NU2.

Izrekao ju je komentirajući kakve su šanse Milana Bandića na predstojećim lokanim izborima.
Da smatra kako mu je ovo posljednji mandat, Malešević je to pojasnio ovako:
– Rekao sam da je to zadnji mandat jer je promijenio naziv Trga maršala Tita. On me nazvao i pitao zašto, a ja sam rekao: ”Vidi, ako žrtvuješ jedan toponim grada onda to nije dobro. I to radiš u 17. godini vlasti. Da ti je stalo iz uvjerenja, pa imao si 17 godina da to napraviš.” To je u političkom smislu označilo početak njegovog političkog pada. Druge razloge ne vidim, on nije čovjek koji nosi političku ideologiju u džepovima. On je to sada išao mijenjat i zamjerio se jednom djelu birača i to će ga koštati i on je toga svjestan – objasnio je.

Malešević je također izjavio je da u ovom poslu ima svoje metode i izazove koje nastoji realizirati. Jedan od većih izazova upravo bi mu moglo predstavljati vođenje kampanje Milana Bandića kojeg su već gotovo svi otpisali – što radi brojnih sudskih procesa i afera kojima je opterećen, što radi uzleta drugih kandidatima među kojima se kao izgledni favorit izbora nameće Tomislav Tomašević čija je platforma Možemo ostvarila izuzetan rezultat u Zagrebu na nedavnim parlamentarnim izborima.

A koju je od velikih kriza prema Maleševićevom savjetu Bandić očito odlučio iskoristiti za pokušaj političke reinkarnacije, dalo se naslutiti prije nekoliko dana kada je javno ustao protiv mjera Nacionalnog stožera koje su bile propisane za ugostiteljski sektor.
Činjenica da u Zagrebu oko 13 000 obrtnika i 4800 ugostitelja zapošljava više od 50 tisuća ljudi čijim radnim mjestima prijeti pandemija koronavirusa te taj potencijalni veliki bazen birača Bandić ne želi samo tako ispustiti.

– Nikad teže nam nije bilo u našoj ugostiteljskoj karijeri. Gospodarstvo je ionako bilo u problemima prije korone. Dolaskom korone mi ugostitelji smo na koljenima, izjavio je jedan od gradskih ugostitelja Dražen Biljan.

Nije se moglo ne primijetiti vidno iznenađenje na licu Marina Medaka, predsjednika Udruge ugostitelja kada je nakon završenog sastanka s gradonačelnikom nabrojao koje su im sve zahtjeve za ublažavanje posljedica pandemije gradske vlasti uvažili: od oslobađanja od plaćanja zakupnine, mjesečne naknade i poreza na potrošnju, umanjivanje komunalnih naknada za 30%, formiranje drive-in zona za preuzimanje hrane na otvorenom kao i
primjerice da se samo ugostitelji mogu natjecati za kućice i da se to promijeni na način da ide u epidemiološkom smislu 15 malih advenata po Zagrebu.

Prihvaćanje zahtjeva znači i financijski udarac na Grad, pa se postavlja pitanje što će biti s proračunom. Predložene gospodarske mjere bile bi na snazi do kraja godine, a mogle bi se produžiti i do proljeća. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li se itko u gradskoj skupštini usprotiviti tom prijedlogu s obzirom na to da je potrebna njihova podrška kako bi se on sproveo.

To je vrlo lukava taktika onoga koji je se dosjetio jer time svatko, tko se usudi komentirati ovaj Bandićev potez kao pokušaj kupnje naklonosti zagrebačkih ugostitelja, na sebe automatski može navući i gnjev tih istih ljudi, kao i svih onih koji o njima financijski ovise.

Jedini, koji je za sada dao jasnu aluziju na tu situaciju, je nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, i inače žestok kritičar aktualnog gradonačelnika, koji je na svom facebook profilu uz podjelu objave sa spomenutog sastanka napisao:’ ‘I tako je službeno počela Bandićeva kampanja za izbore 2021. godine. Bandić može zahvaliti HDZ-u što mu uspješno asistira i otvara slobodan put u redu, kao i do sada.”

I tako je službeno počela Bandićeva kampanja za izbore 2021. godine.Bandić može zahvaliti HDZ-u što mu uspješno asistira i otvara slobodan put u redu, kao i do sada.

Gepostet von Renato Petek am Dienstag, 20. Oktober 2020

POPULARNE KATEGORIJE