KARAMARKOVA POBJEDA ZNAČI ODLAZAK PETROVA I PREMIJERA S POLITIČKE SCENE

Karamarko je nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u dobio što je htio, pa i još više – potpuno spreman da odigra dupli pas s Milanom Bandićem i predsjednikom HNS-a Vrdoljakom. Kada se sredinom veljače, jednog četvrtka, u večernjim satima, u austrijskom Beču, depešom odaslanom ravno iz Lyona u Francuskoj, potiho i inkognito, premijer Orešković sastao s […]

Karamarko je nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u dobio što je htio, pa i još više – potpuno spreman da odigra dupli pas s Milanom Bandićem i predsjednikom HNS-a Vrdoljakom.

Kada se sredinom veljače, jednog četvrtka, u večernjim satima, u austrijskom Beču, depešom odaslanom ravno iz Lyona u Francuskoj, potiho i inkognito, premijer Orešković sastao s predstavnicima stranih službi i šefom Interpola, odnosno voditeljom sektora IBS-a, koji mu je jasno dao do znanja – da ne može biti premijer zemlje u kojoj je procvjetalo ustaštvo – hrvatski premijer nije baš pretjerano bio sretan.

U jednom malom noćnom bečkom razgovoru u vodu su pale sve njegove konstrukcije o sklanjanju na političku scenu od procesa Pliva, a uz to je izgubio i kredibilitet, ako ga je uopće i imao, ili je hrvatskom narodu podastrijeta tek farsa o velikom spasitelju, koji je ostavio sve da bi pomogao svojoj Domovini, od srca, bez ikakve logike. U jednom satu, dotakao je tlo, shvativši da on nije spasitelj rodne mu grude, i da vrlo vjerojatno neće moći spasiti niti samog sebe, a kamoli narod. Izgubio je pri tom i sav kredibilitet poslovnog svijeta. Iznenadni hrvatski premijer, ostao je iznenađen “stavom” Europe, ali i stranih obavještajnih službi, koje se njime bave već oko četiri godine, te im hrvatski premijer i nije neka nepoznanica, dok se hrvatske službe njim – uopće ne bave! No kako bilo, premijersko mjesto činilo mu se upravo idealno od sklanjanja od progona u slučaju Pliva.

Show od  posla i premijerov debakl… 

Taj “stručnjak sa stavom” prema naciji, “na van”, rekao je kako je ostavio “show” od posla u Kanadi, dobru plaću, a sve pod kapom sućuti prema svojoj zemlji, prihvativši pomoći joj – da se izvuče iz gliba. Iz Kanade se pak, doznaje, kako Orešković i nije baš tako sposoban, kako ga se predstavljalo u hrvatskoj javnosti i poslovnom svijetu, a nema niti političku snagu, nikakvog političkog iskustva za premijera ikoje zemlje. Pa niti Petar Pan mu ne bi dozvolio ulazak u Nedođiju, a kamoli da je vodi! Ali ovo je – Hrvatska, zemlja gdje prestaje svaka logika.

On je zapravo tek vojnik koji besprijekorno izvršava naredbe, pijun velike i moćne korporacije, posve adekvatno nagrađen za svoj posao. I tako su Hrvati dobili posve beskorisnog blefera za premijera.

Uostalom, ni jedan do sada premijer, svi bivši, koje se redovito prikazivalo kao visprene oslobodioce dužničkog ropstva Hrvata, nije, nakon što je otišao s premijerske pozicije, otvorivši svoju privatnu tvrtku, uspio održati u privatnom biznisu. Svi su redom propali! Pa niti Orešković nije niti nevino, umiljato janje, priključeno na dvije matere – Tevu i Hrvatsku.

“Ostavio je dobar posao u Kanadi, s dobrom plaćom, kako bi pomogao Hrvatskoj? Ili je došao na mjesto premijera, koje mu je servirano, kako bi se sklonio, dok strane službe prikupljaju dokumentaciju u slučaju Pliva, koju je opustošio? Hrvatske službe se uopće ne bave Plivom, no strane itekako”. Prihvatio je premijersko mjesto, kako bi se zaštitio – barem na određeni rok, u kojem će se nešto već dogoditi, sklonivši se u hrvatski politički milje. Nema tu puno domoljublja…”, kaže izvor, koji ga je otpratio i vratio iz Beča, s malog noćnog razgovora, u kojem je Orešković dobio točne naputke što mu je činiti. Iako Europa ne gleda blagonaklono na HDZ, ipak je popustila. Neće dirati HDZ, premda ga voli kao maćeha neželjeno dijete. Od dva zla, izabrala je možda manje, ili tek išla na kompromis.

Ministri s koca i konopca

Kako je Orešković ipak odgovoran za postavljanje ministara, uopće ne baratajući političkom materijom, apsolutno politički nepismen, nedovoljno upoznat s njihovim prijašnjim radom, imenujući ih zdravo za gotovo, tek u plasmanu priče “da su dobar izbor” i ovlaš odrađenim razgovorima pro forme s njima, zapravo je samo potvrdio da je politička marioneta. No, bez obzira na svoju sadašnju poziciju, Orešković ipak mora odgovarati stranim nadasve ljubopitljivim službama na nezgodna pitanja i potpitanja za svoj osobni rad u slučaju Pliva. Taj vrlo dobar posao, odrađen za stranu korporaciju, s puno i previše suspektne prodaje, vuče se za njim. Livin la vida loca! Tako i vodi zemlju i red je da ode.

Premijersko mjesto učinilo se u slučaju Pliva, upravo savršenim kao zaštita od progona i ne odgovaranja na škakljiva pitanja stranih obavještajnih službi. Zasjevši na politički najvažnije mjesto u Hrvatskoj, retorikom prema otupjeloj naciji – da, računali su da je nacija otupjela, pa joj se može prodati bilo što i bilo koga – “kako je došao pomoći”, ostavivši sve “dobro” u Kanadi, njegov iznenadno propupali napad ljubavi prema Domovini i rodu svome, svatko s mrvom soli u glavi, shvatio je da se iza svega krije nešto veliko i vrlo osobno. A,“gdje je bio 1991?”

Tihomir Orešković je računao, kako bi prihvaćanjem premijerskog mjesta, mogao, barem na rok od iduće četiri godine opstruirati istragu u slučaju Plive i sebe samoga, dobrano umočenog u taj slučaj tj. on ne bi bio procesuiran kao premijer, a tako mu je garantirano i prilikom “nemoralne ponude” premijerske pozicije. Na njoj bi mogao otezati i rastezati istragu s najmoćnijeg političkog mjesta u Hrvata, pa barem četiri godine.

“HDZ je europska muka već dvadeset i kusur godina, a od 11-og mjeseca 1993, je tumor Europske unije. Zbog desničarenja, ljenčarenja, prozivanja vlasti, bez programa, tek uhljebljenja svojih stranačkih ljudi, Europa ne gleda blagonaklono na HDZ. Samo prve dvije godine od postanka, HDZ, nije bio suspektan Europi”, kaže izvor iz europskih krugova.

Što god nacija mislila o bivšem premijeru Milanoviću, on dobro kotira vani. Njegov arogantni stav prihvaćen je kao fajterski u Europi i cijenjen je, dok se na Oreškovića gleda s upitnikom, s punim pravom, mada je vremenom i proteklim vodama, postalo posve jasno da Orešković neće napraviti ništa. Europsko izvješće kaže da je SDP postavio dobru platformu, koju sadašnja vlast ne zna iskoristiti, bilo nekome to drago čuti ili ne. Na kaos, koji je Hrvatska uspjela učiniti, nakon izbora, nitko razuman niti računao nije.  Jednostavno je, zdravom razumu bilo nemoguće percipirati, da bi sadašnja vlast mogla ovako uništiti platformu na kojoj se trebalo početi raditi. Bila je stabilna, ali… Europa se uznemirila, Hrvati su ipak njeni sužnji i trebalo im je dati barem halucinaciju, 4D projekciju, da se nešto pomiče s mrtve točke. Neku prozračnu nadu, dim, koji će se brzo razići, ali da ga vide. Nisu vidjeli ništa! Orešković i svita odabrana, pro forme, nisu uspjeli niti šibicu zapaliti.

Pobjednika na izborima Petrova i njegov MOST – Europa pak – uopće ne doživljava. Ne spominje ga se u malim noćnim razgovorima u Beču, za stolom s Oreškovićem. Pretpostavlja se da će se Petrov, površnim procjenama, jer se nitko zapravo ne bavi tako minornim X factorom, kao što je zgođušan, ali ne baš svikao na politiku psihijatar i njegova prvo udruga, potom i stranka MOST, nakon odlaska premijera, pod pritiskom sam povući izrijekom “kako je bio prevaren i izigran”. Petrov ne zna, da je MOST već sada mrtav, a pokopat će ga tek za par mjeseci, kada ga Karamarko pregazi. Njegova pirova pobjeda, kao i poraz nacije, koštala ga je životne misije – politike kojoj nije ravan, potrošivši sve zahtjeve koji su ispunjeni, a nisu bili od koristi baš nikome. On je pošast za ovu zemlju, nevolja i nesreća, kao i njegov MOST – koji je izigrao svoje birače. Ušavši u komplot s HDZ-om, HDZ ga je odlučio lomiti iznutra. Čekali su se unutarstranački izbori.

Orešković u Austriji na “briefinigu”

Kako bilo, Orešković je dobio naputak tog četvrtka u veljači, kada je prešao austrijsku granicu po drugi put u tajnosti, a nakon toga, još jednom, da sam odstupi s premijerskog mjesta u roku mjesec dana. Po tome je trebalo biti da će Orešković odstupiti u ožujku, no dano mu je, pod određenim uvjetima, da ostane još malo, kako bi napravio mjesta za određene investitore.

Europa je strpljivo čekala unutarstranačke izbore dviju najvećih stranaka SDP-a i HDZ-a.

A onda su napokon došli unutarstranački izbori u dvije najveće stranke i – nije se dogodilo ništa. Osim što je Milanović imao rivala, Komadinu kojeg je pobijedio, a HDZ je “demokratski” imao, od 200 tisuća i kusur članova, samo jednog jedinog kandidata?! Bilo je smiješno i tužno, jadno za gledati kako izbori u HDZ-u protiču hipnotizirajuće tiho, s jednim kandidatom, za kojeg usput budi rečeno i nije izašao neki impozantni broj HDZ-ovih glasača, da bi se mogao pohvaliti svojom apsolutnom pobjedom. Rijetki uspiju nadmašiti sami sebe, kao što je to uspjelo Karamarku.

Ali Karamarko, novi stari predsjednik HDZ-a, nakon unutarstranačkih izbora i uvjerljive pobjede kao jedini pretendent na svoje mjesto, (mogao je HDZ, barem pro forme “dati” još jednog “protivnika”, namještenog ako nikako drugačije), nakon izbora dobio je svoj prostor za doigravanje.

U svibnju će, barem je tako proračunao i zamislio, s Milanom Bandićem i novim predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, koji također nije imao protukandidata, a od kojih će dobiti podršku, barem tako slaže mozaik – ići na rušenje premijera i MOST-a. Iako Vrdoljak sada ne govori o HDZ-u kao mogućoj opciji koalicije HNS-a i odbija imati išta s “ovakvim” HDZ-om – sve stranke imaju “na meti” “neprincipijelne populiste” iz MOST-a. Vrdoljak ih, s punim pravom – baš tako naziva.

Iako je premijer Orešković “pukao” kao grom iz vedra neba, na brzinu postavljen, na premijersko mjesto, od strane MOST-a i HDZ-a, jer bi u protivnom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je već obećala nekim ljudima mjesto u njenoj tehničkoj vladi, Karamarko i Petrov reagirali su na to – brže bolje, dovukavši svojeg igrača. Iako je došao i bio predstavljen kao svjetlo na kraju tunela, nacija je gledala u nevjerici, što joj se to podastire. Ispalo je da je bila posve u pravu, kada je sklapala ruke i preokretala s očima ispred TV ekrana gledajuć u nevjerici, tko joj je to premijer. Neki mr. No Name, “Nikad Čuli” za njega. Premijer je, ispostavilo se vrlo brzo, običan blefer i niš’ koristi po Hrvatsku. “Nemam sto dana”, poručio je Orešković, a nakon par mjeseci praznog hoda, ispalo je da niti u jednom danu nije ništa konkretno napravio za procvat i boljitak zemlje koju je, eto!, došao spasiti. Ili bolje rečeno, sebe upokojiti na određeni rok od progona u slučaju “Pliva”, slijedeće četiri godine.  Narod je to puno prije vidio od samih političara, a Orešković je praktički doveden, samo kako bi se onemogućilo predsjednici ove jadne države, da ne uspije u svom naumu sastavljanja tehničke vlade. Kako je to promućurno izvedeno – osjećamo na svojoj koži.

Od nedavno se u Hrvatskoj može ubiti čovjeka na ulici ili dobiti simbolična prekršajna kazna u visini od dvije i pol tisuće eura, a nije poznato, jel’ ubojicama i pijanima za volanom dodijeljena i kućna njega, kako bi se oporavili od šoka – što su slupali svoje skupe automobile. MUP je pokraden, a sef težak oko pola tone prevrnut, pa nije poznato tko se bakćao s prevrtanjem sefa od pola tone, kada ga je već opljačkao? I čemu je to bilo potrebno iznjeti u javnost, da se smijemo?

“SDP je stvorio dobru platformu, čvrstu, što sadašnji vladajući nemaju pojma što će s njom i kako će dalje na njoj. Hrvatska nema vanjsku politiku već više od dva mjeseca, nemamo veleposlanika u Rusiji više od pola godine, sramota, a premijer se bavi poslom ministra financija, te nije ništa učinio na političkom planu”, kaže izvor. “Orešković se bavi brojkama i slovima”, čovjek je uletio u kviz, a u politiku se uopće “ne dira”, jer zna što ga čeka slijedeći mjesec,” kaže izvor.

Posjetio je premijer, neke male proizvođače po šumama i gorama Lijepe naše, pred upaljenim TV kamerama, zapalio je do Vatikana u posjet papi, a po njegovom dolasku, papa je izvadio iz kripte ubogog Leopolda, ne dozvolivši mu da počiva u miru i poslao ga mrtvog hladnog na turneju. Koliko je to Hrvatsku koštalo, jer Vatikan ništa ne da bez ukapavanja u svoju prebogatu kasu, nije poznato. Ljudi su se bavili premijerovim putem “i tko je to platio”, dok smo svi platili Leopoldovu turneju. Valja se Bogu moliti, da se izvučemo iz gliba. Hrvatima treba više vjere. Da. Ništa drugo im osim čuda, nije niti preostalo.

Karamarko kreće u lomljenje MOST-a

Šef HDZ-a sada može nakon izbora, u svibnju odigrati dupli pas s već navedena dva barda dvije stranke, Bandićem i Vrdoljakom, u jednoj jedinoj točci u kojoj se slažu i koja je dovoljna za cijelu naciju: premijer mora otići, jer je nesposoban i mora se srušiti. Iako je došao po izboru HDZ-a i MOST-a, tako će Karamarko rušiti s premijerom i svoje “partnere” MOST i Božu Petrova, koji će “kako došao tako i otišao”, nestati s političke scene. Srećom da Hrvati brzo zaboravljaju svoje greške, iz samo jednog razloga – da ih mogu ponoviti. Iza MOST-a neće ostati ništa. Petrov će ogorčeno, bacati drvlje i kamenje, pravdajući se kako je htio sve najbolje, zaboravivši da put popločan dobrim namjerama, vodi ravno do pakla. Što narod već jako dobro osjeća njegovu žeravicu. Uostalom, koga briga za Petrova, ili bilo koga u vlasti? Jel oni brinu o narodu? Ne. Ali brzo će proći četiri godine, a onda… Jedini vjeran svojoj retorici je Živi zid, koji se polako uspinje i ljudi ga prepoznaju. Izgleda da je on jedini shvatio što mu je činiti, da bi ostao na vlasti još dugo, dugo, pa možda čak i pobjede na slijedećim izborima, svojom nepopustljivim stavovima.

Karamarko je toliko samoljubiv, da se prije parlamentarnih izbora, svim redakcijama i mnogim novinarima, popeo na vrh glave, svojim zivkanjem i urgiranjem zbog objavljenih tekstova. Da, on ima u svakoj redakciji svoju špiju koja ga redovito i pravovremeno informira što će izaći i koji se tekst priprema. Nakon izbora, nije se smirio – pače postao je još gori. To njegovo samoljublje i narcisoidnost, reflektira se čak i na objavu fotografije njegovog lika s još nekim, jer na fotografiji želi biti samo on. Premda za sada, nema niti na vidiku djela njegovog programa koji je sklepan tko zna gdje, osim svakodnevnih izjava o nečemu, jer njega se sada pita o svemu, pa spremno daje svoje mišljenje, za koje puk ostaje u čudu. Čak je svojom izjavom o tisuću eura po djetetu, zaslužnima “ali ne i potrebitima” u Saboru, kontaminirao cjelokupnu new age politiku, u kojoj silno želi biti alfa mužjak, kad već ne može doma. Za nadati se da će mu prvo dobro djelo biti izbačaj premijera i rušenje MOST-a. On cendra i cvili, na svaki negativan članak objavljen o njemu, pa ga redakcije uklanjaju. Napoleon, Cezar 21. stoljeća! (Ako ovaj nestane, znači da je netko zvao i urgirao za njega, jer – prošao bi na poligrafu – uvijek netko drugi zove u njegovo ime i urgira za njega). On će, svojim špijunskim kanalima i “drugom rukom” dostići svoj cilj, potom se zakleti da nije on. Nije niti znao! Tako poznat modus operandi. Ali, ukoliko skine premijera i sruši MOST, može mu se ponešto i oprostiti. Možda bi ga mogli nazvati, doduše s vremenom i spasiteljem nacije? Nitko nije savršen.

Hrvatska nikada nije bila tako blizu političkog dna, kao sada, a vlast traje samo četiri godine i ljudi više ne praštaju gafove izabranih ili u ovom slučaju navrat, nanos, sklepane vlade. Posve je jasno da Karamarkov ostanak na čelu HDZ-a, što uopće nije bilo sporno da neće biti, kao ultimativni veliki vođa te stranke, ide na rušenje Oreškovića, usput lomeći MOST. Kako je već došlo do “auzmeša”, karte će se dijeliti ispočetka. Valja nam svima pričekati barem još par mjeseci, dok se sve ne “slegne”. Ide vrijeme skok na skok, eto vraga, dođe rok. A i izbori su sve bliže.

Za to vrijeme, mnogi će ostati bez domova, postati beskućnici, neki će poginuti na cesti od poludjelih ili pijanih vozača, pravosuđe će stajati kao i sve ostalo u ovoj zemlji. Nacija je bezbrižna, smije se, i tako ne idemo nikuda.

Možda ugrade u Saboru pokretne stepenice, tako bi se upirali i hodali njima u suprotnom smjeru. Adekvatno stanju u zemlji. Samo neka pošalju premijera prema izlazu.

 

 

5 comments

 1. Vlatko Perković 5 godina ago

  KOJI ĆE TI KURAC OVAJ IZDAJICA VRDOLJAK A NIJE NEŠTO NI PAMETAN

  Like Dislike
 2. Marinko Dragaš 5 godina ago

  možda ćemo se riješiti Oreškovića, ali ko će ga naslijediti?! Karamarko?! u čemu je razlika?!

  Like Dislike
 3. Pater Noster 5 godina ago

  Vedrana sere kvake ! Samo prave vatru ti ljevaci.Dosta je vec vas.

  Like Dislike
 4. Antun Sep 5 godina ago

  Vedrana Milas, ti si isto govno kao što je i tvoj sdp ……

  Like Dislike
 5. Tomi Zg 5 godina ago

  veli šef interpoola cvjeta ustaštvo pa mora otić haahhaahahahha….koji kretenski tekst,majko mil pa jel ima netko da puši ovo?

  Like Dislike

Comments are closed.

POPULARNE KATEGORIJE

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Vidi više

Cookies Kolačići (COOKIES) Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično. Kako onemogućiti kolačiće Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Chrome Firefox Internet Explorer 11 Internet Explorer 7, 8, 9, 10 Safari Opera Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Vipneta. Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što su kolačići od prve strane? Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili bilo koje druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. Da li objektivno.hr koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kakve kolačiće koristi objektivno.hr i zašto Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Objektivno.hr ih koristi da omogući pristup sadržaju i omogući stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na objektivno.hr. Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Objektivno.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Da li na web-stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Za mjerenje posjećenosti objektivno.hr koristi Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis spremaju kolačiće, možete to učiniti: Google Analytics Opt-out. Objektivno koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih proizvoda i usluga, te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku dostavlja objektivno.hr ili partner omogućuje se putem kolačića koje objektivno.hr, odnosno treća strana može postaviti u Web-preglednik korisnika. Korisnik uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Web preglednika. Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.eu/

Close