IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U CENTRU ZA KULTURU TREŠNJEVKA: Trešnjevački fotomaraton/Jarun

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor će u četvrtak, 19. prosinca 2019. u 20 sati  biti otvorena izložba pod nazivom Trešnjevački fotomaraton/Jarun. Izložba je rezultat angažmana skoro dvadesetak autora, profesionalaca i amatera, koji su se svojim foto aparatima na osnovi javnog poziva upućenog prije ljeta 2019-te upustili u avanturu istraživanja gradske četvrti Jarun. Pri raspisu Natječaja vodili […]

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor će u četvrtak, 19. prosinca 2019. u 20 sati  biti otvorena izložba pod nazivom Trešnjevački fotomaraton/Jarun. Izložba je rezultat angažmana skoro dvadesetak autora, profesionalaca i amatera, koji su se svojim foto aparatima na osnovi javnog poziva upućenog prije ljeta 2019-te upustili u avanturu istraživanja gradske četvrti Jarun.

Pri raspisu Natječaja vodili smo se idejom da na taj način potaknemo sve one entuzijaste koji vole fotografirati i grad i prirodu jer je Jarun mjesto gdje se susreće jedno i drugo. Bio je to okvir za priču, koju je svaki od fotografa zabilježio na neki sebi svojstven način. Pri izboru, trebalo je misliti i na tehničku izvedbu, na odgovor temi, ali i na uloženi trud. K tome, izabrali smo po tri najbolja autora i nagradili ih fotomonografijama, sa željom da ih potaknemo na daljnje fotografsko bilježenje. Time stvaramo vrijednu kvartovsku arhivu koja će s neke kasnije vremenske distance zasigurno vrijediti kao pogled u prošlost jedne intimnije Trešnjevke.

Izbor je učinjen od strane stručnog žirija: fotograf Luka Mjeda, jedan od dobitnika nagrade sa proteklog fotonatjecanja Mario Anić, te voditeljica galerije Saša Martinović Kunović.

Autori koji predstavljaju jednu ili više svojih fotografija su:
Dimić Branka, Fijačko Fredy, Fučko Gabrijel, Ilijašević Mislav, Kasapović Valentina, Korenčić Lana, Krešić Antun, Margetić Branko, Nađ Branko, Pecigoš Kljuković Katica, Radovanović Vanja, Rupčić Ivan, Šinković Dubravko, Špoljar Vesna, Sušilović Ivana, Vajdić Miroslav.

Izvor: Centar za kulturu Trešnjevka

POPULARNE KATEGORIJE