HNK OSIJEK: Premijera komedije “Sumnjivo lice”

Komedija Branislava Nušića “Sumnjivo lice” u režiji Olje Đorđević nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i bit će izvedena 22. svibnja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u tome kazalištu. Obnašatelj dužnosti intendanta osječkog HNK-a Miroslav Čabraja kazao je kako je premijera Nušićeve komedije posljednja u ovoj kazališnoj sezoni te prvo […]

hnk osijek

Komedija Branislava Nušića “Sumnjivo lice” u režiji Olje Đorđević nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i bit će izvedena 22. svibnja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u tome kazalištu.

Obnašatelj dužnosti intendanta osječkog HNK-a Miroslav Čabraja kazao je kako je premijera Nušićeve komedije posljednja u ovoj kazališnoj sezoni te prvo izvođenje neke predstave toga srpskog komediografa u osječkom HNK-u nakon 25 godina.

Redateljica Đorđević ocijenila je da su Nušićeve predstave uvijek aktualne, jer se, kako drži, na ovim prostorima nikad ništa ne mijenja, poput tromosti birokracije ili korumpiranih političara, odnosno mijenja se samo formalno, ali ne i suštinski.

Podsjetila je kako je ta Nušićeva komedija bila zabranjena kada je napisana, jer je govorila o vlasti onako kako vlast nije željela slušati, upozoravajući da su pojave koje bi trebale biti društvene anomalije postale pravilo.

U predstavi, uz ostale, nastupaju Aleksandar Bogdanović, Tatjana Bertok-Zupković, Ivana Soldo-Čabraja, Vladimir Tintor, Duško Modrinić i Aljoša Čepl.

Scenografiju je osmislila Vesna Popović, kostimografiju Dubravka Skvrce, autorica glazbe je Irena Popović, a koreografije Andreja Kulešević.

POPULARNE KATEGORIJE