GRADSKA SKUPŠTINA: Porez na potrošnju alkoholnih pića manji za jedan posto od 1. siječnja

Zagrebačka gradska skupština smanjila je s tri na dva posto porez na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, a odluka stupa na snagu 1. siječnja sljedeće godine. Porez na potrošnju za obračunsko razdoblje porezni obveznik morati će iskazati na propisanom obrascu i predati ga do 20. dana u […]

Zagrebačka gradska skupština smanjila je s tri na dva posto porez na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, a odluka stupa na snagu 1. siječnja sljedeće godine.

Porez na potrošnju za obračunsko razdoblje porezni obveznik morati će iskazati na propisanom obrascu i predati ga do 20. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Utvrđenu obvezu porezni obveznik bit će dužan platiti do posljednjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec, navodi se u izmijenjenoj odluke o gradskim porezima i o prirezu poreza na dohodak.

Gradski zastupnici prihvatili su prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba na dnevnu bolničku opskrbu u okviru ambulantnog liječenja u djelatnosti psihijatrije. Stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba u Đorđićevoj 26, uz dijagnostičku i forenzičnu obradu, pružaju individualni i grupni savjetodavni rad i podršku djeci i roditeljima.

Poliklinika također organizira i provodi edukaciju, superviziju i usavršavanje za stručnjake u ustanovama direktno uključenima u problematiku zlostavljanja.

POPULARNE KATEGORIJE