Čilić izborio treće kolo pobjedom protiv Pairea

U tri sata i 37 minuta igre i velike borbe Marin Čilić prošao je u treće kolo Australian Opena, koji se igra u Melbourneu. Najbolji hrvatski tenisač sa 6-2, 6-7(6), 3-6, 6-1, 7-6(3) pobijedio je 21. nositelja Francuza Benoîta Pairea. Francuz, jedan od ćudljivih i nepredvidivih igrača, koji može odigrati sve ali ništa – zavisno […]

U tri sata i 37 minuta igre i velike borbe Marin Čilić prošao je u treće kolo Australian Opena, koji se igra u Melbourneu. Najbolji hrvatski tenisač sa 6-2, 6-7(6), 3-6, 6-1, 7-6(3) pobijedio je 21. nositelja Francuza Benoîta Pairea.

Francuz, jedan od ćudljivih i nepredvidivih igrača, koji može odigrati sve ali ništa – zavisno od njegova raspoloženja – prvi stigao do breaka u meču i poveo 2-1, ali je prvi hrvatski reket osvojio sljedećih šest gemova i set. U drugom setu Čilić je servirao za osvajanje seta, no, izgubio je servis. Zatim je i u tie-breaku poveo 5-3 i izgubio tie-break sa 6-8.

Na taj način izgubljen set, čini se, zaustavio je hrvatskog tenisača, koji je treći set izgubio nakon izgubljenog servisa u osmom gemu, našavši se u zaostatku od 1-2. Ipak, četvrtim setom uz dva breaka i za samo 27 minuta, Čilić je izborio odlučujući peti set.

U petom setu nije bilo breaka, jedinu break-loptu propustio je Paire u četvrtom gemu.

U tie-breaku, koji se na Australian Openu u petom setu igra do 10 osvojenih poena, neizvjesno je bilo samo do 2-2. Nakon toga je Marin Čilić osvojio sedam poena zaredom i stigao do pobjede protiv 21. tenisača svijeta.

POPULARNE KATEGORIJE