AUSTRALIAN OPEN U MELBOURNEU: Mektić s Krejčikovom pobjednik

Hrvatski Davis kup reprezentativac Nikola Mektić i njegova češka partnerica Barbora Krejčiková, pobjednici su u konkurenciji mješovitih parova na Australian openu u Melbourneu. U finalu je hrvatsko-češka kombinacija, peti nositelj turnira, svladala  američko-britanski par Betthanie Mattek-Sands i Jamyie Murray s 5-7, 6-4, 10-1. Tako je Mektić već u svim drugom Grand Slam finalu osvojio i naslov. […]

Hrvatski Davis kup reprezentativac Nikola Mektić i njegova češka partnerica Barbora Krejčiková, pobjednici su u konkurenciji mješovitih parova na Australian openu u Melbourneu. U finalu je hrvatsko-češka kombinacija, peti nositelj turnira, svladala  američko-britanski par Betthanie Mattek-Sands i Jamyie Murray s 5-7, 6-4, 10-1.

Tako je Mektić već u svim drugom Grand Slam finalu osvojio i naslov. Prije dvije godine je na US openu u New Yorku 31-godišnji Zagrepčanin igrao u finalu u paru s Poljakinjom Alicjom Rosolskom, izgubivši baš od ovog para Mattek-Sands/J. Murray.

Sad je u Melbourneu, ne čekajući predugo na uspjeh, Mektić – 15. na ATP listi za igru parova – uzvratio za poraz.

Krejčiková je, pak, ponovila lanjski uspjeh, kad je u Melbourneu slavila s Izraelcom Rajiivom Ramom te je tako prva nakon svoje slavne sunarodnjakinje Jane Novotne, prva koja je uspjela osvojiti dva uzastopna naslova u miksu..

– Uvijek je zadovoljstvo igrati u Rod Laver areni – rekla je zadovoljna igračica iz Brna. – Veliko hvala Nikoli, bez njega ne bih uspjela – nije zaboravila partnera.

U polufinalu je hrvatsko-češki par nadigrao, u velikoj borbi, Kanađanku Gabrielu Dabrowsku i Finca Henrija Kontinena s 3-6, 6-3, 10-5.

POPULARNE KATEGORIJE