ANKA MRAK–TARITAŠ, PREDSJEDNICA GLAS-a: Kampanja je duga, imamo vremena za odluku koga ćemo podržati

Predsjednica GLAS-a, saborska zastupnica i zagrebačka gradska vijećnica, Anka Mrak-Taritaš, smatra da se ne treba žuriti s podrškom bilo kojem od kandidata na predsjedničkim izborima. – U ovom trenutku ih imamo 13, možda već danas bude i 13, sutra 15. Kampanja je duga, imamo vremena za odluku koga ćemo podržati. U GLAS-u ćemo odluku o […]

Predsjednica GLAS-a, saborska zastupnica i zagrebačka gradska vijećnica, Anka Mrak-Taritaš, smatra da se ne treba žuriti s podrškom bilo kojem od kandidata na predsjedničkim izborima.

– U ovom trenutku ih imamo 13, možda već danas bude i 13, sutra 15. Kampanja je duga, imamo vremena za odluku koga ćemo podržati. U GLAS-u ćemo odluku o tome koga ćemo podržavati donijeti na Nacionalnom vijeću na jesen. Podržat ćemo kandidata koji je od centra prema lijevo, liberalnih uvjerenja, onog koji će imati najviše šanse zaista pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović.

Komunikacijski stil Zorana Milanovića, za kojeg se u javnosti najviše veže podrška stranke koju vodi, poznat je bivšoj ministrici graditeljstva.

– Bila sam ministrica u vladi Zorana Milanovića pa se usudim utvarati da nešto više znam o njegovom načinu komunikacije. I sam je rekao da je on najveći neprijatelj sam sebi. Možda bi trebao poraditi na tome da bude jasniji, da ga se bolje razumije”, rekla je Mrak -Taritaš.

Prije nego što je istaknula predsjedničku kandidaturu, Dalija je Orešković razgovarala i sa šeficom GLAS-a Ankom Mrak-Taritaš.

– Razgovarale smo, pitala sam je li spremna za utrku koja je ozbiljan posao, a ne zabavna igra u kojoj bi svi rado sudjelovali, ima li strategiju, ali ima li i infrastrukturu za skupljanje 10.000 potrebnih potpisa.

Političko-zakonodavna koplja se lome oko zahtjeva MOST-a za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, jer da bi se o tome odlučivalo, treba sazvati izvanrednu sjednicu Sabora, budući da je ljetna stanka.

– Mislim da izvanrednu sjednicu treba sazvati i održati, a hoće li se to dogoditi to je već nešto drugo. Predsjednica ima ustavne ovlasti da to učini. Zašto ne odlučuje, ne znam.

Još jedna velika tema je zagrebački GUP, čije izmjene gradonačelnik Milan Bandić želi ‘’progurati’’, a njihov je prijedlog u javnoj raspravi.

– Najprije treba završiti javna rasprava, onda treba obuhvatiti primjedbe i odgovoriti na prijedloge, a to je nemali i ozbiljan posao za kog treba vremena. No, u konačnici, sve to ovisi o HDZ-u i HDZ ima ključnu ulogu. Svakako, da je u takvom odnosu snaga i Milan Bandić potreban vladajućoj većini u Saboru, to je međusobni interes.

POPULARNE KATEGORIJE