12. SVJETSKI DAN PLESA i EUROPSKI DAN SOLIDARNOSTI MEĐU GENERACIJAMA: Plesna smotra domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba

12. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama održat će se u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh u 12:00 sati. Od 2008. godine ova je manifestacija prerasla od jednog ugodnog druženja uz ples i glazbu u gotovo neizostavan događaj u kalendarima domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba […]

12. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama održat će se u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh u 12:00 sati.

Od 2008. godine ova je manifestacija prerasla od jednog ugodnog druženja uz ples i glazbu u gotovo neizostavan događaj u kalendarima domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba te Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Impresivan podatak o preko 2 000 izvođača tijekom proteklih 11 godina održavanja manifestacije dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti u zlatnim životnim godinama. Ove godine očekuje se preko 300 izvođača koji će prezentirati raznoliki program plesnih stilova.

SVJETSKI DAN PLESA

Svjetski se dan plesa obilježava još od 1982. godine obilježava 29. travnja. Internacionalni plesni odbor koji u okviru ITI-a (UNESCO-vog ogranka za umjetnost) sačinjava skupina stručnjaka s područja plesne umjetnosti, svake godine naglašava važnost proslave i promidžbe ovog univerzalnog izričaja jer jedino ples može premostiti sve političke, kulturne i etničke barijere.

EUROPSKI DAN SOLIDARNOSTI MEĐU GENERACIJAMA

Europski dan solidarnosti među generacijama dobra je prilika za veću vidljivost mnogih inicijativa u EU i podsjetnik na potrebu veće solidarnosti i suradnje između raznih dobnih skupina naših sve starijih društava te da se dodatno naglasi potreba razvijanja i podržavanja inicijativa koje podupiru uključivanje starijih osoba, a u korist svih dobnih skupina u društvu.

SENIORSKO PLESNO NATJECANJE

Od 2009. godine organiziraju se seniorska plesna natjecanja plesnih parova iznad 60 godina starosti. I ove godine natjecatelji će prikazati svoje plesno znanje koje će ocijeniti suci i to u dvije kategorije:

1.       Super seniori – plesni parovi iz domova za starije osobe koji plešu engleski valcer

2.       Hobi seniori – plesni parovi iz Gerontoloških centara Grada Zagreba koji plešu engleski valcer, quickstep i jive.

Manifestaciju organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Zaklada Zajednički put i Dom za starije osobe Dubrava – Zagreb pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

SVJETSKI DAN PLESA – PROGRAM 2019

Izvor: Služba za informiranje

POPULARNE KATEGORIJE