Zašto Karamarkov kadar Ćorušić vodi KBC Rebro, a ne Plenkovićeva Dijana Zadravec!?

Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić, HDZ-ovac koji je za vrijeme Oreškovićeve vlade trebao postati ministar zdravstva, no u tome ga je zaustavilo veto Mosta, povremeno se pojavi u medijima i  šokira javnost rigidnim stavovima. Tako je o slučaju kiretaže bez anestezije o kojemu je u Saboru javno progovorila Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić tvrdio da […]

Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić, HDZ-ovac koji je za vrijeme Oreškovićeve vlade trebao postati ministar zdravstva, no u tome ga je zaustavilo veto Mosta, povremeno se pojavi u medijima i  šokira javnost rigidnim stavovima. Tako je o slučaju kiretaže bez anestezije o kojemu je u Saboru javno progovorila Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić tvrdio da “nitko ne veže žene već im se stavljaju remeni”, “da je siguran da se sve žene šivaju u lokalnoj anesteziji”, “da se sve kirateže rade u općoj anesteziji”.   Ćorušić je u emisiju pozvan i kao predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, a javnost ga pamti i kao velikog protivnika pobačaja no tvrdi da ga ne bi u potpunosti zabranio. 2012. godine usprotivio se Zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je te godine donijela Milanovićeva vlada. Tada je javno istupao i govorio kako njegovo dijete neće ići na na nastavu spolnog odgoja jer mu je problematičan koncept tzv. rodne ideologije.  Ćorušić nije produljio angažman dr.sc. Josipu Paladinu u KBC Rebro što je također izazvalo veliko zanimanje javnosti.

Politički je Ćorušić blisko povezan s bivšim HDZ-ovim predsjednikom Tomislavom Karamarkom.  Njegovim izbacivanjem iz HDZ-a Ćorušić nije nestao sa scene nego se dapače, prometnuo u ravnatelja KBC-a Rebro. U kuloarima se čuje da je Ćorušić na to mjesto došao iako je Plenković na mjesto prve osobe najvećeg kliničkog centra u državi namjeravao postaviti neuroradiologinju Dijanu Zadravec koja je na kraju postala zamjenicom ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

Plenković je međutim, morao popustiti jer kako kažu dobro upućeni izvori, boji se Tomislava Karamarka koji je Ćorušićev intimus, zbog čega pristaje na kompromise koji mu nerijetko nimalo ne odgovaraju.

Ćorušić, kažu bliski mu izvori, nije omiljen ni među kolegama ni strukom, no i dalje dobro pliva u političkim vodama čak i sada dok HDZ vodi umjereni Andrej Plenković.

POPULARNE KATEGORIJE