Zagrebački solisti sviraju Beethovena s gluhim violinistima

Zagrebački solisti će u subotu 15. lipnja održati koncert „Veliki Beethoven“ u Hrvatskom glazbenom zavodu od 20 sati, zadnji u sezoni 2018./19.  predvođeni koncertnim majstorom Sretenom Krstićem uz sjajnu Martinu Filjak na glasoviru. Posebni počasni gosti koncerta u Gundulićevoj bit će polaznici projekta Violinmusic4all- gluhi violinisti. Kultni gradski ansambl u 2019. obilježava 65 godina od […]

Zagrebački solisti će u subotu 15. lipnja održati koncert „Veliki Beethoven“ u Hrvatskom glazbenom zavodu od 20 sati, zadnji u sezoni 2018./19.  predvođeni koncertnim majstorom Sretenom Krstićem uz sjajnu Martinu Filjak na glasoviru. Posebni počasni gosti koncerta u Gundulićevoj bit će polaznici projekta Violinmusic4all- gluhi violinisti.

Kultni gradski ansambl u 2019. obilježava 65 godina od prvog koncerta.  Tim povodom održava niz besplatnih mini koncerata kao dar Zagrepčanima, a ovog puta ugostit će jedinstvene violiniste koji su 100% gluhe osobe. Iako su gluhi, uspješno su savladali umijeće sviranja violine po metodi prof Renate Novoselec i metode Violinmusic4all, jedine u svijetu koja se ne oslanja na sluh.  Gluhi  violinisti će uz Zagrebačke soliste izvesti „Odu radosti“ koju je i veliki Ludwig Van Beethoven skladao potpuno gluh.

Izvor: Zagrebački solisti

POPULARNE KATEGORIJE