Tradicionalna humanitarna akcija Terry Fox Run, 23. rujna na zagrebačkom Jarunu

Humanitarna utrka održat će se 23. rujna na Jarunu, a popratna događanja, kao i utrku, organizira Veleposlanstvo Kanade u suradnji s glavnim organizatorom tvrtkom MPG i suorganizatorima: Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb i agencijom Media Val. Utrka se održava u čast prerano preminulog Kanađanina koji je zbog raka izgubio […]

Humanitarna utrka održat će se 23. rujna na Jarunu, a popratna događanja, kao i utrku, organizira Veleposlanstvo Kanade u suradnji s glavnim organizatorom tvrtkom MPG i suorganizatorima: Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb i agencijom Media Val.

Utrka se održava u čast prerano preminulog Kanađanina koji je zbog raka izgubio nogu. Terry Fox pokrenuo je “Maraton nade” 1980. godine trčeći 143 dana, 42 km dnevno. Utrku nije uspio završiti jer se bolest vratila te je umro u 22. godini života.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević pridružila se u subotu, u Gajevoj ulici, tradicionalnoj prodaji majica u okviru humanitarne akcije i utrke Terry Fox Run, koja se već 19 godina održava u Zagrebu.

U humanitarnoj akciji mogu sudjelovati svi trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. Program će na Jarunu početi u 14 sati i trajati do 18 sati, a početak utrke predviđen je u 16 sati.  Prikupljena sredstva tijekom akcije bit će donirana Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke.

Izvor: Zagreb.hr

POPULARNE KATEGORIJE