SVJETSKO ATLETSKO PRVENSTVO: Dva sedma mjesta – Sara Kolak i Ana Šimić

Olimpijska  pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, zauzela je sedmo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62,28 metara. Sara Kolak je 62,28 metara bacila u petoj seriji, no, u Dohi nije bila na razini svojih ovogodišnjih rezultata, jer se i u finale kvalificirala tek kao 11 od 12 finalistica. Da je […]

Olimpijska  pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, zauzela je sedmo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62,28 metara.

Sara Kolak je 62,28 metara bacila u petoj seriji, no, u Dohi nije bila na razini svojih ovogodišnjih rezultata, jer se i u finale kvalificirala tek kao 11 od 12 finalistica. Da je bacila najbolji ovosezonski hitac od 66,42 metra, u Dohi bi bila srebrna, ali cijelu prošlu sezonu propustila je zbog ozljede i nije u najboljoj formi. Iako se smatralo da će nagla promjena trenera, nakon slovenskog trenera Andreja Hajnšeka, angažiran je Andreas Torklidsen, jedan od najvećih kopljaša svih vremena, odmah donijeti rezultat, to se nije dogodilo. Da bi se Sara Kolak vratila na razinu na kojoj je bila, osim više vremena, trebat će joj mnogo treninga i nastupa.

Ana Šimić je u finale ušla na sličan način, kao posljednja 12. finalistkinja, što je bilo ne toliko očekivano od nje. U finalu je, s djevojkama koje su bliže visini od dva metra, preskočila 193 cm i s time je zauzela sedmo mjesto na svijetu. S obzirom da su Anu Šimić mučile mnoge ozljede pa nije ni mnogo skakala, možda će ovaj uspjeh – drugi najbolji rezultat nakon bronce na EP’14. – oživjeti njenu karijeru i potaknuti je prema visinama na kojima se prije natjecala.

POPULARNE KATEGORIJE