STEM GAMES: Zanimanja budućnosti

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak obišla je međunarodno natjecanje u znanju i sportu – STEM Games, koje se održava u Poreču. STEM Games – međunarodno je natjecanje u znanju i sportu na kojem sudjeluje 1400 europskih studenata iz STEM područja. Cilj natjecanja STEM Games je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja te promocija sveučilišnoga […]

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak obišla je međunarodno natjecanje u znanju i sportu – STEM Games, koje se održava u Poreču.

STEM Games – međunarodno je natjecanje u znanju i sportu na kojem sudjeluje 1400 europskih studenata iz STEM područja. Cilj natjecanja STEM Games je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja te promocija sveučilišnoga sporta i zdravoga načina života. Projekt je nastao zajedničkom inicijativom studenata STEM fakulteta hrvatskih sveučilišta. U organizaciji sudjeluje više od 170 volontera sa svojim mentorima s jedanaest  hrvatskih sveučilišta i fakulteta.

– Ovo je odlična prilika za promociju STEM zanimanja, koja jesu zanimanja budućnosti. Pogotovo, kad se tome pristupa na multidisciplinarni način i gdje je naglasak na rješavanju problema. To je ono što Ministarstvo posebno potiče, a osim toga, ove smo godine po prvi puta osigurali 3400 stipendije isključivo za zanimanja STEM područja, uključivši u to i brucoše, tako da se potiče i upis na STEM fakultete – kazala je ministrica, dodavši: – Napravili smo to inovativno, jer se nitko nije trebao prijavljivati za te stipendije, nego je to pravo studenta. Ove su STEM Games odlična prilika za promoviranje tih zanimanja, kao i samih fakulteta, ali i odlična prilika da se studenti međusobno druže i formiraju timove, ali je i prilika ne samo da promoviramo naše studente, nego da ih i pripremamo za izazove onoga što će se u budućnosti tražiti od njih.

POPULARNE KATEGORIJE