SAJAM STIPENDIJA: Ministar Pavić kao model

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava, zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te direktor Instituta za razvoj obrazovanja Ninoslav Šćukanec sudjelovali su na panelu koji je održan u sklopu 14. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK). Nakon završetka panela ministrica je u pratnji Ninoslava Šćukanca, […]

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava, zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te direktor Instituta za razvoj obrazovanja Ninoslav Šćukanec sudjelovali su na panelu koji je održan u sklopu 14. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

Nakon završetka panela ministrica je u pratnji Ninoslava Šćukanca, ministar je radi obaveza otišao ranije, obišla ovaj sajam koji otvara mnoga vrata mladima u obrazovanju i usavršavanju, ali ih uvodi i na tržište rada.

– Vezan za Sajam stipendija i prisutan na nekoliko načina, u zadnjih desetak godina. Najprije kad sam tražio stipendiju za Veliku Britaniju pa onda za studij u SAD, onda kao korisnik stipendija pa sad kao ministar. Ovo je jedan od predivnih projekata, bitno za mobilnost studenata. Važno je da naši ljudi odu izvan zemlje, da dobiju iskustva, ali je bitno i to da se vrate u Hrvatsku, da su im osigurana radna mjesta i dostojne plaće. Radimo okvir za to kazao je ministar Pavić, dodajući: – U europskom socijalnom fondu je 13,5 milijardi kuna, a od toga je više od 3,5 milijarde kuna za obrazovanje i cjeloživotno učenje. Osamdeset je milijuna eura namijenjeno reformi strukovnog obrazovanja, kroz dualni model obrazovanja. Svakako moramo uskladiti obrazovne programe s potrebama tržišta rada, odnosno imati veću prisutnost poslodavaca po pitanju obrazovnih programa. Aspiriramo da prenesemo austrijska i njemačka iskustva. Ministrica Divjak vodi reformu strukovnoga obrazovanja, a ja se fokusiram na cjeloživotno obrazovanje.

POPULARNE KATEGORIJE