SABOR: Dumbović napustio Klub zastupnika Milana Bandića

“Mogu reći da sam donio konačnu odluku, ako netko ima neke odluke koje donosi za novu godinu, onda mogu reći da sam dobro prespavao i da se nalazimo u sredini koja je preheterogena skupina koja više ne može funkcionirati kao kvalitetna koalicija, koja ne može artikulirati potrebe birača. Mi kao reformisti smo donijeli odluku da […]

“Mogu reći da sam donio konačnu odluku, ako netko ima neke odluke koje donosi za novu godinu, onda mogu reći da sam dobro prespavao i da se nalazimo u sredini koja je preheterogena skupina koja više ne može funkcionirati kao kvalitetna koalicija, koja ne može artikulirati potrebe birača. Mi kao reformisti smo donijeli odluku da izlazimo iz Kluba i samostalno ćemo djelovati u Saboru. Ovoga trenutka ne možemo reći da ćemo se vezati za nekoga”, rekao je Darinko Dumbović, inače gradonačelnik Petrinje.

“U postojeće klubove nećemo ulaziti. Načelno ovoga trenutka ne vidimo ozbiljnu alternativu ovoj Vladi”, rekao je Čačić, dodavši da s Bandićem nisu formalno razgovarali o tome, kao ni da Bandić nije s njima sjeo i razgovarao o tome čini li im se prihvatljivim način na koji se njegov saborski Klub širi. “Ovo je uhvatilo tolike razmjere da se čovjek pita što uopće radi tu”, dodao je Dumbović.

‘’Ljudi koji su došli izabrani su na drugoj političkoj poziciji. Nakon ovog neviđenog preokreta, da strateški partner lijevog centra koji je sve potpisao, to je HNS, promijeni kaput i postane strateški partner desnog centra, nakon toga je sve moguće. Nakon što je cijela jedna stranka prodala svoje glasače, ne treba se čuditi što se to događa pojedinačno. Mi se s time ne možemo složiti. Smatramo da je trenutak da počnemo djelovati samostalno u Saboru,’’ rekao je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – reformisti.

Upitan za potporu premijeru Andreju Plenkoviću, Čačić je rekao da će Reformisti i dalje podržati sve prijedloge koje smatraju dobrim.

POPULARNE KATEGORIJE