PROŠAO MU PRORAČUN: Bandića podržali HSLS-ov Polovanec, HSS-ov Ćorić i nezavisni Milićević

Unatoč zabrani liječnika, gradonačelnik Bandić se jutros pojavio na sjednici Skupštine. Očito je da je previše toga bilo u igri da bi išta prepustilo neizvjesnosti. Dva puta održane su stanke za vrijeme kojih je Vandić ‘kupio’ jos tri glasa i skupio 26 ruku za proračun. Zlatko Hasanbegović je nakon usvajanja proračuna poručio novinarima i javnosti […]

Unatoč zabrani liječnika, gradonačelnik Bandić se jutros pojavio na sjednici Skupštine. Očito je da je previše toga bilo u igri da bi išta prepustilo neizvjesnosti.

Dva puta održane su stanke za vrijeme kojih je Vandić ‘kupio’ jos tri glasa i skupio 26 ruku za proračun.

Zlatko Hasanbegović je nakon usvajanja proračuna poručio novinarima i javnosti da prate imenovanja u javnim poduzećima koja će se događati u idućim danima, a što je utržio Darinko Kosor i njegov kolega Krešo Beljak za podršku Bandiću.

Bandićev proračun podržali su nezavisni Jozo Milićević s Nezavisne liste Zagreb, HSLS-ov Miroslav Polovanec i HSS-ov Ilija Ćorić.

Mediji su danima pisali o mogućim scenarijima raspleta s obzirom na to da je oporba ranije najavila rušenje proračuna čemu je pridonio sukob Bandića s Neovisnima za Hrvatsku (NZH). Nakon što je Jelena Pavičić Vukičević prošli tjedan raskinula koaliciju s NZH i pozvala ih da daju ostavke na mjesta koja su im pripala temeljem koalicijskog sporazuma, jučer ih je smijenio Bandić: Zlatko Hasanbegović smijenjen je s mjesta člana Upravnog vijeća Muzeja grada Zagreba, Ana Lederer iz vijeća Muzeja za umjetnost i obrt te Umjetničkog paviljona, dok je Bruna Esih bila članica upravnog vijeća KD Vatroslav Lisinski.

Lederer je ostala na mjestu pročelnice za kulturu jer je Bandić ne može samo tako smijeniti nego je za to potrebno pokretanje procedure, na što je Lederer odgovorila: “Nakon što gradonačelnik Bandić izađe iz bolnice, što mu najiskrenije želim, očekujem da ćemo razgovarati i o tome”. Izrekla je to prilično pomirljivog tona, naglasivši da u ovom trenutku (jučer op.a.) doista ne zna tko će glasati za proračun, a tko ne.

Tportal je prošli tjedan anketirao gradske zastupnike i tada je njih 27 reklo da neće podržati proračun što znači da on neće proći jer Bandić treba 26 ruku. Među njima je bio i spomenuti trojac koji je Bandiću danas rekao da.

 

 

POPULARNE KATEGORIJE