PROBLEMI NA PANTOVČAKU?! ŠEF SABORSKOG ODBORA RANKO OSTOJIĆ TRAŽI DA DORH ISPITA KOLINDU?!

Jedan od savjetnika izabranog predsjednika Zorana Milanovića trebao bi postati nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić. Lozančića je 2016. godine, pod dosad nerazjašnjenim okolnostima, s mjesta šefa SOA-e smijenila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Govorila je tada, da je Lozančić bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila. Šef saborskog Odbora za unutarnju politiku Ranko Ostojić tražio […]

Jedan od savjetnika izabranog predsjednika Zorana Milanovića trebao bi postati nekadašnji ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić.

Lozančića je 2016. godine, pod dosad nerazjašnjenim okolnostima, s mjesta šefa SOA-e smijenila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Govorila je tada, da je Lozančić bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila.

Šef saborskog Odbora za unutarnju politiku Ranko Ostojić tražio je od Državnog odvjetništva (DORH) da kažu, postoje li protiv Lozančića kaznene prijave i jesu li pokrenuli izvide.

“Dobili smo odgovor od DORH-a da oni nisu pokrenuli postupak, da nisu smatrali da je ta izjava dovoljna za izvide. Međutim, ja kao predsjednik Odbora poslao sam dopunsko pitanje, da mi odgovore kako se može dogoditi da netko samo tako nekoga optuži, da iznese takve informacije o čelniku SOA-e koje je rezultirala i njegovom smjenom, a da DORH ne poduzme ništa”, rekao je Ranko Ostojić.

Stoga, Ostojić od Državnog odvjetništva očekuje da na ovome ne stanu.

“Oni mogu pozvati gospođu Grabar-Kitarović da objasni što je pod tim mislila pa neka oni dalje razriješe i utvrde postoji li osnovana sumnja i je li ona govorila istinu ili ne”, rekao je Ostojić u Saboru.

POPULARNE KATEGORIJE