PRIOPĆENJE SINDIKATA POLICIJE HRVATSKE O NABAVI SLUŽBENIH VOZILA: Možda bi policajci mogli nabaviti romobile…

Povodom medijskih natpisa u kojima se Vlada RH proziva zbog nabave  novih automobila navodimo sljedeće: „Pojavili su se medijski natpisi u kojima se Vlada proziva da će „strusiti“ (uz korištenje i nekih drugih neprimjerenih izraza) 59,5 milijuna kuna za nabavu 603 automobila za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova. Navedeno smatramo neprimjerenim, senzacionalističkim naslovima bez prethodne provjere […]

Povodom medijskih natpisa u kojima se Vlada RH proziva zbog nabave  novih automobila navodimo sljedeće:

„Pojavili su se medijski natpisi u kojima se Vlada proziva da će „strusiti“ (uz korištenje i nekih drugih neprimjerenih izraza) 59,5 milijuna kuna za nabavu 603 automobila za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova. Navedeno smatramo neprimjerenim, senzacionalističkim naslovima bez prethodne provjere ili upoznavanja sa stvarnim činjeničnim stanjem, a to je sljedeće:

–          MUP-ov operativni leasing za 478 vozila istekao je u veljači mjesecu prošle godine,

–          temeljem navedenog pokrenut je postupak javne nabave još pretprošle godine kako bi se na vrijeme nabavila nova vozila, međutim dva izborna procesa koja smo imali u kratkom vremenu, postupak je odužen te se tek sada može dovršiti

–          u ožujku 2017. godine ističe leasing za još 726 službenih vozila s policijskim obilježjima koje žurno treba nabaviti,

–          bez žurne nabave i donošenja ovakvih odluka na Vladi moglo se dogoditi da policija ostane praktički bez vozila na korištenju, čime bi se ugrozila  sigurnost građana i imovine, kao općenito ugroza nacionalne sigurnost.

Obzirom na navedeno, smatramo da ovakvi neprimjereni, senzacionalistički naslovi definitivno nisu konstruktivni osobito jer se u ovom slučaju radi isključivo o strogo namjenskoj nabavi vozila za potrebe aktivnog, redovnog sastava policije, a ne za neka vozila gdje bi se vozili političari, dužnosnici ili slično. Dakle, radi se o vozilima nužnim za redovno obavljanje policijskih poslova. U pogledu nabave ostalih vozila nemamo komentara ali vidljivo je da se također, u pravilu, radi o „radnim“ vozilima.

Mi smo, kao sindikat, poduzeli niz aktivnosti kako bi se navedena nabava požurila u cilju što bržeg nabavljanja navedenih vozila te pozdravljamo što bržu njihovu nabavu.

Jedna hvale vrijedna aktivnost za osiguranje vozila koja će poslužiti za potrebe spašavanja života ljudi i njihove imovine, te zaštitu građana Republike Hrvatske, pokušava se prikazati na iskrivljeni i negativan način.

Možda bi policajci, o vlastitom trošku, mogli nabaviti romobile, pa njih koristiti kao prijevozno sredstvo za spašavanje života i „lovljenje“ kriminalaca.

73_9-02-2017 Mediji – priopćenje – nabava vozila za potrebe MUP-a

Izvor: Sindikat policije Hrvatske

POPULARNE KATEGORIJE