Poljska: vladajuća stranka izglasala isplatu 200 eura pred europske izbore za svakog umirovljenika

Poljska vladajuća Stranka prava i pravde izglasala je isplatu od 200 eura pred europske izbore za svakog poljskog umirovljenika, a oporba je osudila potez vlade kao zloupotrebu novca poreznih obveznika u predizborne promidžbene svrhe. Premijer Mateusz Morawiecki poručio je da isplata nije dar nego “jednostavno ogromni izraz zahvalnosti”, a ministrica za obitelj Elzbieta Rafalska poručila […]

Poljska vladajuća Stranka prava i pravde izglasala je isplatu od 200 eura pred europske izbore za svakog poljskog umirovljenika, a oporba je osudila potez vlade kao zloupotrebu novca poreznih obveznika u predizborne promidžbene svrhe.

Premijer Mateusz Morawiecki poručio je da isplata nije dar nego “jednostavno ogromni izraz zahvalnosti”, a ministrica za obitelj Elzbieta Rafalska poručila je da će “naše voljene majke, koje su u mirovini, primiti ovu potporu”.

Zakon o isplati dara umirovljenicima izglasan je s velikom većinom glasova u donjem domu parlamenta, a treba ga potvrditi još Senat što je formalnost.

Izbori za Europski parlament održavaju se 26. svibnja.

Izvor: Hina

POPULARNE KATEGORIJE