OTVORENJE 4. HRVATSKIH SVJETSKIH IGARA

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa, danas, 18. srpnja, na Trgu bana Josipa Jelačića, u ime grada domaćina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravit će prisutne na otvorenju 4. hrvatskih svjetskih igara. S ciljem jačanja svijesti o hrvatskom podrijetlu, potrebi očuvanja i njegovanja hrvatskog identiteta, na ovom amaterskom sportskom […]

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa, danas, 18. srpnja, na Trgu bana Josipa Jelačića, u ime grada domaćina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravit će prisutne na otvorenju 4. hrvatskih svjetskih igara.

S ciljem jačanja svijesti o hrvatskom podrijetlu, potrebi očuvanja i njegovanja hrvatskog identiteta, na ovom amaterskom sportskom natjecanju koje će se održati u Zagrebu od 18. do 22. srpnja, sudjelovat će Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, više od 1 000 sudionika iz 31 zemlje svijeta. Organizatori najavljuju najmasovnije natjecanje dosad.

Za vrijeme trajanja Igara, sudionici i natjecatelji će biti smješteni u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Uz sportski i natjecateljski dio, pripremit će se i brojni drugi kulturni, turistički i zabavni sadržaji kako bi sudionicima Igara približili hrvatski kulturni i društveni život.

Hrvatske svjetske igre su dosada održane dva puta u Zadru (2006. i 2010.) i u Zagrebu ( 2014.). Igre se održavaju pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Izvor: Služba za informiranje / Hina

POPULARNE KATEGORIJE