OBILJEŽENA 30. GODIŠNJICA SMRTI ANTONIJA JANIGRA: „Veliki Janigro će uskoro dobiti ulicu ili trg u svom Zagrebu

Ansambl Zagrebački solisti i Udruga Antonio Janigro obilježili su  30. godišnjicu smrti slavnog violončelista, dirigenta, i glazbenog pedagoga Antonija Janigra. Ispred njegovog doma i spomen ploče u Martićevoj 25 osmogodišnji violončelist Petar Đula Vrbanić i sedamnaestogodišnja violončelistica Lana Lucija Horvatić u čast velikog učitelja izveli su prigodna djela. „Utemeljitelj našeg ansambla, svjetski glazbenik i tvorac […]

Ansambl Zagrebački solisti i Udruga Antonio Janigro obilježili su  30. godišnjicu smrti slavnog violončelista, dirigenta, i glazbenog pedagoga Antonija Janigra.

Zagrebački Solisti press

Ispred njegovog doma i spomen ploče u Martićevoj 25 osmogodišnji violončelist Petar Đula Vrbanić i sedamnaestogodišnja violončelistica Lana Lucija Horvatić u čast velikog učitelja izveli su prigodna djela.

„Utemeljitelj našeg ansambla, svjetski glazbenik i tvorac violončelističke škole u Hrvatskoj uskoro bi trebao dobiti svoju ulicu ili trg i to je najmanje što zaslužuje“, kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća Zagrebačkih solista Krunoslav Marić o velikanu koji je svoj rodni Milano zamijenio Zagrebom i dao mu najbolje umjetničke godine.

O Antoniju Janigru govorila je muzikologinja Eva Bošnjaković, a u ime obitelji Janigro okupljenima se zahvalila profesorica Branka Zovko Cihlar koja je sve nazočne pozvala na druženje u dvorištu Janigrova zagrebačkog doma.

Izvor: Zagrebački Solisti press

POPULARNE KATEGORIJE