Najbolji hrvatski gimnastičari u lovu na medalje na EP-u u Poljskoj

Tri gimnastičarke i šest gimnastičara branit će hrvatske boje na europskom prvenstvu koje će se od 10. do 14. travnja održati u poljskom gradu Szczecinu. U konkurenciji seniorki Hrvatsku će predstavljati već iskusne gimnastičarke – Tijana Tkalčec i Ana Đerek, te mlada Christina Zwicker. Dečke u Poljskoj predvode bivši svjetski prvak Tin Srbić, prošlogodišnji viceprvak […]

Tri gimnastičarke i šest gimnastičara branit će hrvatske boje na europskom prvenstvu koje će se od 10. do 14. travnja održati u poljskom gradu Szczecinu.

U konkurenciji seniorki Hrvatsku će predstavljati već iskusne gimnastičarke – Tijana Tkalčec i Ana Đerek, te mlada Christina Zwicker. Dečke u Poljskoj predvode bivši svjetski prvak Tin Srbić, prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Segliman, te bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak Filip Ude. Uz njih tu su još i Matija Baron i Jakov Vlahek, te Aurel Benović.

Tijana Tkalčec nastupit će na svojoj primarnoj spravi – preskoku, dok će se Ana Đerek natjecati na gredi i parteru. Christina Zwicker jedina je hrvatska gimnastičarka koja će nastupiti u višeboju, odnosno u sve četiri discipline. Djevojke su složne u tome kako u Szczecinu neće biti puno kalkulacija, ali i kako su ovdje doputovale i više nego spremne.

 

U muškom dijelu reprezentacije najbrojniji su konjaši. Čak četvorici gimnastičara konj s hvataljkama u Szczecinu je glavna sprava. Nakon fantastičnog srebra s prošlogodišnjeg Eura, očekivanja su kod Roberta Seligmana ponovno velika.

 

Europsko prvenstvo počinje u srijedu 10. travnja, kada će u kvalifikacijama svoj prolazak u finale tražiti dečki, dok će djevojke svoja finala loviti u četvrtak. Finala po spravama na rasporedu su u subotu i nedjelju.

 

Izvor: Hrvatski gimnastički savez

POPULARNE KATEGORIJE