MATEMATIKA NE LAŽE: Dinamo je peti najuspješniji klub u Europi

Konkurencija je iznimno velika i jaka, a Dinamo ove sezone igra gotovo kao da je preporođen. Osigurali su ‘modri’ europsko proljeće nakon dugih 49 godina čekanja, a stigla im je i potvrda njihovih sjajnih nastupa u jesenskom periodu. Matematika je neumoljiva i jasna, uvijek otkriva jako mnogo. Protiv činjenica se jednostavno ne može pa je […]

Konkurencija je iznimno velika i jaka, a Dinamo ove sezone igra gotovo kao da je preporođen. Osigurali su ‘modri’ europsko proljeće nakon dugih 49 godina čekanja, a stigla im je i potvrda njihovih sjajnih nastupa u jesenskom periodu.

Matematika je neumoljiva i jasna, uvijek otkriva jako mnogo. Protiv činjenica se jednostavno ne može pa je tako Dinamo prema rezultatima u domaćem prvenstvu i europskom natjecanjima ove sezone, peti najuspješniji europski klub.
Dinamo je u Telekom Prvoj ligi nanizao 14 utakmica bez poraza, 11 pobjeda i tri remija, a uz to je bio zaista sjajan u Europi. Imaju ‘modri’ gotovo savršenih devet pobjeda, dva remija i samo jedan jedini poraz! Uz sve to momčad Nenada Bjelice osvojila je 83,3 posto mogućih bodova i prema tome peta je najučinkovitija momčad Europe.

Teško da bi se itko baš usudio na početku sezone prognozirati, kako će jedini poraz Dinamo doživjeti od Young Boysa… Bodove su ‘modrima’ u remijima uspjeli osvojiti Rudeš, Hajduk i Rijeka te Hapoel Beer Sheva i ti kobni Young Boysi.

Bez obzira na sve, Dinamo se ovakvim sjajnim rezultatskim nizom našao u društvu najvećih. Ispred našeg prvaka je torinski Juventus koji ima 14 pobjeda te po remi i poraz u svim natjecanjima uz nevjerojatnih 89,6 posto osvojenih bodova. Tu je i Red Bull Salzburg (21 pobjede, četiri remija, bez poraza) i Manchester City (16 pobjeda, dva remija, poraz) i PSG (15 pobjeda, tri remija, poraz). Iza Dinama su ostali Ajax, Porto pa Genk, Chelsea i Crvena zvezda. To je TOP 10 najboljih momčadi u dosadašnjem dijelu sezone.

A, ostali velikani? Daleko iza hrvatskog prvaka su očajni münchenski Bayern, neuvjerljivi Manchester United pa uzdrmani Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Borussija Dortmund, Inter, Milan, Lazio, Napoli… Lijepi niz. No, to je taj Dinamo koji je svjetski rekorder sa čak 14 reprezentativaca u ekipi svjetskih doprvaka i s omladinskom školom koja je među tri najbolje u Europi.

POPULARNE KATEGORIJE