Južnokorejski čelnik sa sjevernokorejskim predsjednikom i sestrom Kim Jong-una

Sestra sjevernokorejskog vođe Kim Yong Una, Kim Yo-jong, stigla je u Pyoechang s delegacijom svoje zemlje prije početka 23. Zimskih OI, što je prvi posjet nekog od članova vladajuće dinastije iz Pyongyanga. Prvi posjet od davne 1953. godine i završetka rata između dviju susjednih zemalja. Utjecajna sestra se sastala s južnokorejskim predsjednikom Mun Ye Inom. […]

Sestra sjevernokorejskog vođe Kim Yong Una, Kim Yo-jong, stigla je u Pyoechang s delegacijom svoje zemlje prije početka 23. Zimskih OI, što je prvi posjet nekog od članova vladajuće dinastije iz Pyongyanga. Prvi posjet od davne 1953. godine i završetka rata između dviju susjednih zemalja. Utjecajna sestra se sastala s južnokorejskim predsjednikom Mun Ye Inom.

EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Kim Yo-jong je, prema dobro upućenima, jedna od rijetkih osoba koja s bratom i sjevrenokorejskom vođom može razgovarati bez zabranjenih tema i kažu da ima veliki utjecaj na njega. Iako je službeni vođa delegacije u Pyoengchangu, 90-godišnji ceremonijalni vođa Sjeverne Koreje – nominalno drugi čovjek u zemlji – Kim Yong Nam, de facto je šefica delegacije Kim Yo-jong. Prema najavama, Kimova sestra bi trebala južnokorejskom predsjedniku Mun Ye Inu predati osobnu poruku svoga brata.

Zadnji član Kimove dinastije, koji je posjetio Seoul, bio je Yojin djed i kako su ga zvali, veliki vođa Kim Il Sung.

POPULARNE KATEGORIJE