JOŠ JEDNA MEDALJA NAŠE DISKAŠICE: Sandra Perković treća u Dohi

Dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostruka europska prvakinja Sandra Perković osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Novom svjetskom prvakinjom postala je Kubanka Yaime Pérez koja je u petoj seriji bacila disk do 69,17 metara i dosad je bila dva puta četvrta na SP-u, a srebrna je medalja pripala njezinoj sunarodnjakinji […]

Dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja i peterostruka europska prvakinja Sandra Perković osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Novom svjetskom prvakinjom postala je Kubanka Yaime Pérez koja je u petoj seriji bacila disk do 69,17 metara i dosad je bila dva puta četvrta na SP-u, a srebrna je medalja pripala njezinoj sunarodnjakinji Deniji Caballero (68,44 m), svjetskoj prvakinji iz Pekinga 2015. godine.

Sandra Perković je imala tri ispravna hica u prve tri serije (66,72 m, 62,30 m, 66,19 m), u četvrtoj i petoj je namjerno prestupila nezadovoljna dužinom hica, a u šestoj je seriji njezin disk završio u zaštitnoj mreži. Iako je u kvalifikacijama bez poteškoća osigurala nastup u finalu, Zagrepčanki ove sezone nije išlo kako se mislilo, a s obje kubanske suparnice imala je omjer do SP 1-4. Najbolja hrvatska atletičarka nije osvojila naslov najbolje na velikom natjecanju (OI i SP) prvi put od SP-a 2015.

Rasplet u bacanju diska u Dohi je očekivan, prema ovogodišnjim rezultatima pa u njemu nema nikakvih iznenađenja.

POPULARNE KATEGORIJE