Ivana Maletić sutkinja Revizorskog suda

Uspješno je po Ivanu Maletić, donedavno zastupnicu u Europskom parlamentu,  završila procedura imenovanja za članicu Europskog revizorskog suda u Luksemburgu. Nakon što je parlamentarni Odbor za proračunsku kontrolu (CONT) 8. travnja 2019. na saslušanju podržao moju kandidaturu za mjesto članice Suda, ta je odluka na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu 16. Travnja, većinom glasova zastupnika, […]

Uspješno je po Ivanu Maletić, donedavno zastupnicu u Europskom parlamentu,  završila procedura imenovanja za članicu Europskog revizorskog suda u Luksemburgu.

Nakon što je parlamentarni Odbor za proračunsku kontrolu (CONT) 8. travnja 2019. na saslušanju podržao moju kandidaturu za mjesto članice Suda, ta je odluka na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu 16. Travnja, većinom glasova zastupnika, potvrđena. Postupak imenovanja okončan pozitivnom odlukom Vijeća donesenom 21. svibnja na temelju prijedloga država članica i nakon savjetovanja s Europskim parlamentom.

S radom u Europskom revizorskom sudu Ivana Maletić će započeti 15. srpnja.

– Veselim se novim izazovima, a sve za što sam se zalagala, ostat će na prvom mjestu i dalje: jednake mogućnosti za sve, za poduzetnike, mlade, znanstvenike, poljoprivrednike… u cijeloj EU. Unija solidarnosti, pravednosti i zajedništva u kojoj slabiji dobivaju potrebnu pomoć i podršku Isto tako, Unija jednakih prilika, poticajna i privlačna za mlade – kaže Ivana Maletić.

POPULARNE KATEGORIJE