Frontalni štrajk u školama, prosvjedi pred HDZ-om i u vrijeme kongresa EPP-a

Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva. To znači da od danas nastave neće biti u cijeloj zemlji, svakoga dana. “Jučer su održani sastanci sindikalnih tijela i jednoglasno je donesena odluka o frontalnom štrajku”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim […]

Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva. To znači da od danas nastave neće biti u cijeloj zemlji, svakoga dana.

“Jučer su održani sastanci sindikalnih tijela i jednoglasno je donesena odluka o frontalnom štrajku”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec i pozvao Vladu da sjednu za stol.
“Imamo gotovo potpune rezultate izjašnjavanja članova za srednje škole. 96,74 posto odbilo je ponudu Vlade RH”, kazao je.

“Sindikati neće samo štrajkati nego će pokazati svoju vidljivost gotovo svakog dana. Pokazat ćemo je u vrijeme kongresa EPP-a koji se održava u Zagrebu, 20. i 21. listopadamini akcijom ‘Potrubi za obrazovanje’. Cijela trasa puta od Sheratona do Arene bit će pokrivena našim ljudima s transparentima s tim natpisom. Bit ćemo i kod sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Dogovorili smo da će u svim gradovima gdje imamo članove, od 13 do 14 sati, naši aktivisti držati takve transparente ‘Potrubi za obrazovanje’, istaknuio je. Mihalinec.

“Mini prosvjed bit će održan u četvrtak na Trgu svetog Marka. U ponedjeljak, 25. studenog bit će održan prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Očekujemo ogroman broj zaposlenih u obrazovanju”.

Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja kazala je kako je 96,7 posto zaposlenih u osnovnim školama odbilo ponudu Vlade

“Hvala roditeljima što podržavaju štrajk i shvaćaju važnost obrazovanja. Ova borba nadišla je sve nas. Ne možete nas ugasiti. Mi ustrajemo i ne odustajemo”, kazala je.

‘’Ako vlada zabrani štrajk mi imamo neke druge naše mehanizme’, rekao je sindikalist. “Ako uskrate jednu lipu nastavnicima koji su u štrajku, tada Vlada ima problem”, rekao je.

POPULARNE KATEGORIJE