Francuski mediji: Ovo je sada susret dostojan finala Davis Cupa

Francuska je nakon prvog dana bila u teškoj situaciji u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske. koji se igra u Lilleu u velebnoj dvorani Pierre Mauroy (inače stadion je AFC Lillea). Borna Ćorić i Marin Čilić gotovo su lagano pobijedili Jérémyja Chardyja i Jo – Wilfried Tsongu pa su francuski tenisači morali pobijediti u parovima kako bi […]

Francuska je nakon prvog dana bila u teškoj situaciji u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske. koji se igra u Lilleu u velebnoj dvorani Pierre Mauroy (inače stadion je AFC Lillea). Borna Ćorić i Marin Čilić gotovo su lagano pobijedili Jérémyja Chardyja i Jo – Wilfried Tsongu pa su francuski tenisači morali pobijediti u parovima kako bi ostali u igri za veliki preokret i moguću obranu naslova.

Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Hérbert to su i uspjeli. Unatoč velikom pritisku, odigrali su vrhunski meč i pobijedili Matu Pavića i Ivana Dodiga sa 6:4, 6:4, 3:6 i 7:6. Dvoboj je trajao tri sata i 38 minuta.

Francuski mediji u subotu su pisali o crnom petku za francusku reprezentaciju, a dan kasnije su malo optimističniji.

“I dalje smo živi. Ova pobjeda i atmosfera otvaraju nade. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za rušenje Čilića i Ćorića sutra”, piše ugledni sportski dnevnik, pariški  L’Equipe.

Le Monde ističe učinak Nicolasa Mahuta koji prošle godine nije igrao u finalu, jer je izbornik Yannick Noah u parovima Hérbertu pridružio Richarda Gasqueta, koji je ovaj put otkazao radi ozljede. Francuska je tada slavila 3:2 protiv Belgije, u susretu koji je također igran u Lilleu.

“Francuska još ima šansu! Četiri sata je trebalo za pobjedu, ali navijači su cijelo vrijeme vjerovali u pobjedu. Posebno je ovo velik trenutak za Nicolasa Mahuta, koji prošle godine nije igrao u finalu.”

Le Parisien piše kako je tek sad ovo pravi dvoboj Davis Cupa, jer su Francuzi u petak protiv Ćorića i Čilića brzo izgubili.

“Još ništa nije izgubljeno. Ovo je sada susret dostojan finala Davis Cupa.”

POPULARNE KATEGORIJE