EUROPSKO ATLETSKO PRVENSTVO: Sandra Perković i peti put najbolja

Sandra Perković, olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja, u Berlinu je na Europskom prvenstvu srušila rekord i postala jedina atletičarka u povijesti s pet naslova europske prvakinje u jednoj disciplini. Iza sebe je ostavila sa četiri osvojena europska naslova bacačicu kugle Nadeždu Čižova i skakačicu u dalj Heike Drechsler. Nakon što je bila najbolja u Barceloni 2010. godine, […]

Sandra Perković, olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja, u Berlinu je na Europskom prvenstvu srušila rekord i postala jedina atletičarka u povijesti s pet naslova europske prvakinje u jednoj disciplini. Iza sebe je ostavila sa četiri osvojena europska naslova bacačicu kugle Nadeždu Čižova i skakačicu u dalj Heike Drechsler.

Nakon što je bila najbolja u Barceloni 2010. godine, Helsinkiju 2012., Zürichu 2014. i Amsterdamu 2016. godine, slavila je i peti puta zaredom, u Berlinu.

Vodstvo u finalu Sandra je, neočekivano, preuzela tek u petoj seriji. Disk je tada odletio na 67.62 metra i to više nitko nije mogao sustići niti nadmašiti. Drugoplasirana Njemica Nadine Müller zaostala je za više od četiri metra.

U drugi dio natjecanja Sandra je ušla kao trećeplasirana. Nije mogla nikako prebaciti 60 metara, s tehnički nedovoljno dobrim bacanjem i neuobičajenom nervozom, imala je i dva neispravna hica. Onda je u petoj seriji uspjela biti mnogo bolja, prebacila je obilno oznaku od 60 m i ostavila iza sebe tri domaće atletičarke.

Hrvatska je u Berlinu imala još dvoje finalista, Stipu Žunića u bacanju kugle, koji je bio osmi i Anu Šimić u skoku u vis, koja je bila deseta.

POPULARNE KATEGORIJE