DRUŠTVENO ODGOVORNO I SAVJESNO PONAŠANJE: Rimac automobili organizirali akciju kastracije svih mačaka koje šeću pogonom

Iz tvrtke Rimac automobili nisu htjeli posebno govoriti o tome, što je razumljivom, dobrim dijelima se ne treba hvaliti, ona će sama sve reći. “Poziv iz tvrtke Rimac automobili, da polovimo mace koje šeću u prostoru tvrtke i odvedemo ih na sterilizaciju ili kastraciju, što će tvrtka financirati, rijedak je primjer suradnje. Inače nam se češće […]

Iz tvrtke Rimac automobili nisu htjeli posebno govoriti o tome, što je razumljivom, dobrim dijelima se ne treba hvaliti, ona će sama sve reći.

“Poziv iz tvrtke Rimac automobili, da polovimo mace koje šeću u prostoru tvrtke i odvedemo ih na sterilizaciju ili kastraciju, što će tvrtka financirati, rijedak je primjer suradnje. Inače nam se češće događa da nam građani jave, kako u području neke tvornice ima divljih maca pa jedva dogovorimo da nas puste u prostor da bismo ih polovili”, kaže Katarina Loborec iz Udruge Prava šapa.

Dodala je da su ih iz tvrtke nazvali s molbom da im pomognu uloviti divlje mace koje šetaju pogonima, njih pet ili šest, a na kraju se pokazalo da ih ima barem desetak. S obzirom da te mace nisu naviknute na ljude, bilo ih je teško uloviti tako da njihova akcija još nije gotova. Trajat će dok sve te mace ne budu kastrirane.

Istaknula je kako u lovu aktivno sudjeluju i djelatnici tvrtke, a čak su ugradili i kameru i mehanizam koji omogućava da se vrata zatvore na daljinu, što im omogućava da ulove mačke i kada volonteri ili djelatnici nisu u blizini.

“Ne znam kako su u tvrtki Rimac automobili saznali za nas i donijeli odluku da nas pozovu. Inače nisu naš donator, no znamo da jesu donator Prijatelja životinja te da je Mate Rimac vegetarijanac i ljubitelj životinja. Riječ je o primjeru koji se zaista može pohvaliti, jer se na ovaj način sprječava mogućnost da se na tom području s vremenom okoti mnogo mačaka te da divlje i napuštene, a možda i bolesne životinje, lutaju ulicama”, kazala je Katarina Loborec.

POPULARNE KATEGORIJE