Damir Krstičević – HDZ-ov kandidat za predsjedničku trku?

Da bi ministar obrane mogao biti predsjednički kandidat HDZ-a, objavio je jedan tjednik. Iznenađenje na nekinačin. Što na to kaže ministar obrane Damir Krstičević? Ako će nastaviti kritizirati Vladu onako kako to već neko vrijeme čini, što joj je, čini se, svojevrsna okupacija ljetnih dana, Kolinda Grabar-Kitarović moguće neće više biti predsjednički kandidat HDZ-a na […]

Da bi ministar obrane mogao biti predsjednički kandidat HDZ-a, objavio je jedan tjednik. Iznenađenje na nekinačin. Što na to kaže ministar obrane Damir Krstičević?

Ako će nastaviti kritizirati Vladu onako kako to već neko vrijeme čini, što joj je, čini se, svojevrsna okupacija ljetnih dana, Kolinda Grabar-Kitarović moguće neće više biti predsjednički kandidat HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima. U HDZ-u se već počeo spominjati i novi predsjednički kandidat, a to bi, prema onome što se pojavilo u javnosti,  mogao biti Damir Krstičević, sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost.

‘’Znate da sam ministar obrane, da sam fokusiran na razvoj hrvatske vojske. Ja nisam političar općeg smjera, a politikom se nakon ove dužnosti ne mislim baviti’, rekao je Damir Krstičević na Visu gdje se, u znak sjećanja na američke i britanske vojnike koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu, održala komemoracijska svečanost na groblju žrtava Drugog svjetskog rata.

Što se tiče medijskih napisa da će Krstičević u utrku za Pantovčak, predsjednik Kluba HDZ-ovih zastupnika Branko Bačić bio je prilično jasan: “Mislim da sam njegov jako dobar prijatelj. Prošli smo zajedno nekoliko izbornih krugova u 10. Izbornoj jedinici. Nikada do sada, u razgovoru sa mnom i koliko ga poznajem, nije izrazio želju ili razmišljanja o predsjedničkoj kandidaturi” te je dodao: “Mislim da je Damir sjajan ministar obrane, general Domovinskog rata, legendarni zapovjednik, sjajan čovjek, ali nikada do sada nije izrazio želju, niti smo u HDZ-u razgovarali o bilo čemu i bilo kome, osim da trebamo znati želi li aktualna predsjednica ući u utrku za drugi mandat”, istaknuo je Bačić.

POPULARNE KATEGORIJE