CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA: predavanje “Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu – kroz povijest i danas”

Centar za kulturu Trešnjevka započeo je u travnju 2019. godine interdisciplinarni projekt autorice dr. sc. Tijane Trako Poljak pod nazivom Hrvatski simbolički identitet. U četvrtak, 30. svibnja 2019. s početkom u 20 sati prof. Božo Skoko održat će predavanje na temu Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu – kroz povijest i danas. Profesor Skoko, kao […]

Centar za kulturu Trešnjevka započeo je u travnju 2019. godine interdisciplinarni projekt autorice dr. sc. Tijane Trako Poljak pod nazivom Hrvatski simbolički identitet. U četvrtak, 30. svibnja 2019. s početkom u 20 sati prof. Božo Skoko održat će predavanje na temu Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu – kroz povijest i danas.

Profesor Skoko, kao jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za upravljanje identitetom i imidžom države, govorit će o percepciji Hrvatske i Hrvata u europskoj javnosti kroz povijest, te za vrijeme i nakon ulaska u Europsku uniju. Govorit će o ulozi stereotipa u oblikovanju imidža, posebice na primjeru zemalja bivše Jugoslavije. Također će analizirati međuodnos identiteta i imidža, odnosno ulogu nacionalnih simbola, nacionalnog ponosa i razinu poznavanja vlastitih vrijednosti u međunarodnom pozicioniranju. A dio predavanja će se odnositi na suvremene trendove u strateškom komuniciranju država te fenomenu stvaranja država brendova.

Izvor: Centar za kulturu Trešnjevka

POPULARNE KATEGORIJE