Bandić na koljenima! Čime gradonačelnika Zagreba u šaci drže Esih i Hasanbegović?!

Bandić je pokleknuo dva puta. Prvi put kada su brzopotezno maknuli Trg maršala Tita i drugi put kada je odlučio maknuti bistu koju je nedavno sam postavio heroju Ivi Loli Ribaru.  “Ovo smatram samo ispravljanjem gluposti koja je učinjena. I neka tako bude i ubuduće, a mi se okrenimo budućnosti”, nedavno je rekao Milan Bandić, nakon […]

Bandić je pokleknuo dva puta. Prvi put kada su brzopotezno maknuli Trg maršala Tita i drugi put kada je odlučio maknuti bistu koju je nedavno sam postavio heroju Ivi Loli Ribaru.  “Ovo smatram samo ispravljanjem gluposti koja je učinjena. I neka tako bude i ubuduće, a mi se okrenimo budućnosti”, nedavno je rekao Milan Bandić, nakon što je vratio bistu Ive Lole Ribara na lokaciju s koje je već jednom maknuta.
Gradonačelnik je bio pun mudrosti, a i ponosa, kada je, kako se sada čini, bezočno lagao govoreći: “Ponovno vraćamo Ivu Lolu Ribara na mjesto koje je. Ponovit ću –  najveći, istinski heroji u svakom ratu leže ispod zemlje. Ivo Lola Ribar je jedan od najvećih heroja Drugog svjetskog hrvatskog antifašističkog rata. Da nije bilo Drugog svjetskog antifašističkog rata, mi Hrvatsku ne bi mogli imati danas.”
No onda se dogodio preokret. Sandra Švaljek, nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini, na Twitteru je objavila da će Bandić popustiti pritisku Esih i Hasanbegovića. Naime, on će navodno na zahtjev Neovisnih za Hrvatsku, stranke Hasanbegovića i Esih, ipak maknuti bistu Ivi Loli Ribaru.
“Pristao sam, bit ću sve što hoće… Milan Bandić na zahtjev NzH planira ukloniti bistu Ive Lole Ribara manje od dva mjeseca nakon što ju je pompozno vratio”, napisala je Švaljek. Ona je uz svoju objavu stavila i Bandićev prijedlog zaključka o uklanjanju biste Ivi Loli Ribaru te njenim pohranjivanjem u Muzeju Grada Zagreba.
Podsjetimo, od samog ulaska Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih u Gradsku skupštinu ideološka pitanja su postala glavni problem građana grada Zagreba. A Bandić je pokleknuo već drugi put. Prvi kada su brzopotezno maknuli Trg maršala Tita i drugi put sada kada sam ruši svoja djela. Ono što je Bandić nazvao “ispravljanje greške”, odjednom upitno. Nije nimalo neobično zapitati se: “Čime to Esih i Hasanbegović drže Bandića u šaci da gazi vlastite riječi?” Dvojac koji nema ni najmanju namjeru baviti se važnim problemima već samo unositi dodatne nemire svojom jednoumnom revizijom povijesti bacila je Bandića na koljena, a mnogi se pitaju što je sljedeće?
Stranka Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića zatražila je uklanjanje biste zbog, tvrde, zbog proceduralnih razloga, što se opet pokazalo kao laž. Naime, na Skupštini su naglasili kako im je bista komunističkog narodnog heroja neprihvatljiva zbog ideoloških razloga.
Vodi li Zagreb desničarski dvojac ili Milan Bandić, postalo je pitanje za milijun dolara. A očito je Milanu Bandiću “stabilna” većina bitnija od čistog obraza.

POPULARNE KATEGORIJE