AFERA LUTRIJA Kako je na prijedlog Gorana Marića, Plenkoviću iza leđa, ‘zbrinut’ direktor Lutrije

Mario Musa prošle je godine dobio otkaz u Hrvatskoj Lutriji nakon kojeg je pokrenuo radni spor protiv tvrtke. Ne bi to bilo ništa čudno da od istoga nije odustao kada je imenovan na čelo uprave. Mario Musa pokrenuo je radni spor zbog, kako je tvrdio, neopravdanog otkaza od strane Hrvatske Lutrije. No spor je bio […]

Mario Musa prošle je godine dobio otkaz u Hrvatskoj Lutriji nakon kojeg je pokrenuo radni spor protiv tvrtke. Ne bi to bilo ništa čudno da od istoga nije odustao kada je imenovan na čelo uprave.

Mario Musa pokrenuo je radni spor zbog, kako je tvrdio, neopravdanog otkaza od strane Hrvatske Lutrije. No spor je bio kratkog vijeka jer je Musa svoju tužbu vrlo brzo povukao, a već deset dana poslije datuma povlačenja tužbe postao je predsjednikom Uprave tvrtke.

Naime, iako spor nije nikada završen, na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića, Musa je imenovan predsjednikom Uprave tvrtke na mandat od šest mjeseci. Tek tada je spor protiv tvrtke kojoj je na čelu, tužbu povukao.

Zanimljivo je kako Musi – ‘kralju državnih tvrtki’ ova priča nije nepoznata. Svojedobno je dobio otkaz u Pružnim vodama, koje je tužio, ali je odmah ‘zbrinut’ u Hrvatskoj Lutriji u kojoj je namješten za direktora Sektora prodaje.
Musa je nakon godine dana u Lutriji dobio otkaz, ali je brzopotezno ponovno ‘zbrinut’ tako što se vratio u Pružne vode, po dobrom starom običaju, na direktorsko mjesto.

Sada je opet imao dovoljno vremena ne bi li se bacio na novi postupak i opet je tuženik bila njegova bivša firma – Hrvatska Lutrija.

Goran Marić, Plenkovićev ministar za državnu imovinu, koji se često žalio na bezvlađe u državnim firmama, očito nije imao problema s direktorom koji je napuštao državne firme, pritom ih tužeći i stavljajući si u džep poveće otpremnine.

Je li baš taj Goran Marić šapnuo na uho Musi da mu je pametan potez prijaviti se na natječaj za vodeće mjesto u Lutriji jer se unatoč sumnjivim poslovanjima i nečasnom otpuštanju on time opet vraća u velikom stilu i postaje glavna figura jedne od najvećih državnih tvrtki?

Na upit Hrvatskoj Lutriji da nam se navedu razlozi zbog kojih je povučena tužba Maria Muse, jer su zasigurno upoznati s istima, s obzirom na to da su se s njima trebali usuglasiti te u kojoj je fazi postupak bio povučen, Lutrija se nije izjasnila.

Navode, kako prenosimo u prilogu, da razlozi povlačenja tužbe ne moraju biti poznati i izneseni javnosti.
Na pitanje je li Musa morao pokriti troškove vođenog parničkog postupka rečeno je kako tadašnja uprava nije tražila pokrivanje istih.

Pitamo se je li zaista Mario Musa, čovjek koji je zbog sumnjivih poslova već istraživan i od strane USKOK-a bio jedini kandidat?

“S obzirom da je provođenje postupka odabira i imenovanja direktora/predsjednika i članova uprave trgovačkih društava u ingerenciji Ministarstva državne imovine, nisu nam poznati podaci o kandidatima”, navode iz Lutrije.

Teško da bi se netko mogao nositi s prijedlogom ministra Gorana Marića, koji je ovim potezom srušio Plenkovićevu najavu o transparentnosti državnih tvrtk, i s neospornim talentom vođenja državnih firmi Maria Muse.

Prenosimo odgovor Hrvatske Lutrije u cijelosti:

Screenshot

POPULARNE KATEGORIJE